ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ!

Ήρθε η ώρα που όλοι, μικροί και μεγάλοι, περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη είναι ιδανικό για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ώστε να υποδεχτούμε τον Δεκέμβρη σε σπίτι γιορτινό. Λοιπόν, πιάνουμε δουλειά. Κατέβασε τα χριστουγεννιάτικα από το πατάρι ή την αποθήκη και διάβασε τις συμβουλές μας για να στολίσεις το ωραιότερο δέντρο!

#1

Φυσικό ή τεχνητό; Εσύ αποφασίζεις. Αν επιλέξεις τεχνητό δέντρο για να το κρατήσεις περισσότερα χρόνια, φρόντισε να είναι ψηλό – εφόσον ο χώρος σου σού το επιτρέπει – και τα κλαδιά του πυκνά. Η πρώτη, η πιο χρονοβόρα, αλλά και η πιο σημαντική δουλειά με την οποία ξεκινά ο στολισμός του δέντρου είναι το άνοιγμα και το ζωντάνεμα των κλαδιών, ώστε το δέντρο να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται. Αφιέρωσε χρόνο και φροντίδα στη δουλειά αυτή, για να φαίνεται το δέντρο σου πλούσιο και εντυπωσιακό.

#2

Σκέψου το διακοσμητικό «θέμα» του δέντρου σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέξεις το θέμα «φύση» και να διακοσμήσεις το δέντρο σου με κουκουνάρια και χειροποίητα στολίδια από διαφορετικά φύλλα ή καρπούς. Ή το θέμα «γλυκά», φτιάχνοντας στολίδια από μπισκότα σε διαφορετικά χριστουγεννιάτικα σχέδια και ζαχαρωτά. Το θέμα σου μπορεί, επίσης, να είναι χρωματικό και τα στολίδια που θα επιλέξεις να κινούνται σε συγκεκριμένους χρωματικούς συνδυασμούς (λευκόκόκκινο, κόκκινο-χρυσό κτλ.). Ένα διακοσμητικό θέμα θα σε βοηθήσει να επιλέξεις στολίδια ταιριαστά που θα σου εξασφαλίσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

#3

Μόλις επιλέξεις τα στολίδια που θα χρησιμοποιήσεις, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να βάλεις τα φωτάκια στο δέντρο σου, για να μη δυσκολευτείς αργότερα που θα είναι φορτωμένο με μπάλες και άλλα διακοσμητικά. Επίλεξε λευκά ή πολύχρωμα φωτάκια ανάλογα με το θέμα σου και να έχεις κατά νου 2 κανόνες: (1) τοποθετείς τα φωτάκια από πάνω προς τα κάτω και (2) χρειάζεσαι 100 λαμπάκια ανά 60 εκατοστά δέντρου.

#4

Για εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε μπάλες διαφορετικών μεγεθών, τοποθετώντας τις μεγαλύτερες στο κέντρο του δέντρου για να του δώσεις μεγαλύτερο βάθος και τις μικρότερες στις άκρες των κλαδιών για να φαίνεται πιο πλούσιο. Αφού τοποθετήσεις όλες τις μπάλες σου, μπορείς να συμπληρώσεις τα κενά με άλλα στολίδια και διακοσμητικά.

#5

Χρησιμοποίησε πικ και διακοσμητικά κλαδιά ή λουλούδια, τρικ που θα κάνουν το δέντρο σου να φαίνεται ακόμα πιο πλούσιο, προσθέτοντας τις τελικές πινελιές στη διακόσμησή του.

#6

Διάλεξε την κορυφή που ταιριάζει στο διακοσμητικό θέμα σου. Λευκά, χρυσά, κόκκινα ή ξύλινα αστέρια αποτελούν κλασικές επιλογές. Μπορείς, όμως, να χρησιμοποιήσεις ένα όμορφο στεφάνι ή έναν εντυπωσιακό φιόγκο.

#7

Κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: μην ξεχάσεις να κρύψεις τη βάση του δέντρου σου με μία χριστουγεννιάτικη ποδιά και να τοποθετήσεις πάνω την παραδοσιακή φάτνη ή άλλα διακοσμητικά, όπως μουσικά καρουζέλ και καρυοθραύστες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου και μπες σε χριστουγεννιάτικο mood στολίζοντας το πιο όμορφο δέντρο! Κι αν σου λείπουν πράγματα, ξέρεις που θα τα βρεις: στο www.vicko.gr ή τηλεφωνικά από το κατάστημα VICKO της περιοχής σου!