5+1 εργαλεια απαραιτητα για την κουζινα σου

Η κουζίνα του σπιτιού δεν αποτελεί απλώς τον χώρο όπου κάποιος θα ετοιμάσει το φαγητό για την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι, παράλληλα, και χώρος συνάντησης για τα μέλη της οικογένειας που θα δώσουν ραντεβού για ένα τουλάχιστον γεύμα μέσα στην ημέρα. Η οργάνωση της κουζίνας είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορείς να δημιουργήσεις και να απολαύσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα νόστιμο γεύμα, κουβεντιάζοντας τα νέα της ημέρας. Ας δούμε ποια είναι τα 5+1 απαραίτητα εργαλεία για την κουζίνα σου. Η σωστή οργάνωση είναι το μυστικό της επιτυχίας για κάθε σου έμπνευση!

  1. Δοσομετρητής και ζυγαριά κουζίνας

Για απόλυτη επιτυχία στις συνταγές σου, χρειάζεσαι έναν δοσομετρητή και μια ζυγαριά κουζίνας. Ειδικά στις συνταγές ζαχαροπλαστικής, η λογική «όσο αλεύρι πάρει» ή «με το μάτι»… μπορεί να σου κοστίσει το σύνολο της συνταγής. Ένας δοσομετρητής που αναγράφει γραμμάρια και ml είναι απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα σου. Όπως και μια ζυγαριά κουζίνας για απόλυτη ακρίβεια!

  1. Αναδευτήρας

Καλό το μίξερ και η κουζινομηχανή. Τι γίνεται όμως όταν κάποια υλικά πρέπει να τα δουλέψεις με το χέρι; Την σπιτική μπεσαμέλ για παράδειγμα ή το χτύπημα των αυγών πριν τα προσθέσεις σε μια συνταγή σου; Ο αναδευτήρας είναι η απάντηση σε όλα αυτά! Extra tip, προμηθεύσου αναδευτήρες σε διάφορα μεγέθη. Είναι πιο βολικός ένας μικρός αναδευτήρας για να ανακατέψεις σε μικρό μπολ τα υλικά ενός dressing ενώ ο μεγάλος θα σου χρειαστεί για το ανακάτεμα στη μεγάλη κατσαρόλα.

  1. Αξεσουάρ σιλικόνης

Τα αξεσουάρ σιλικόνης σώζουν ζωές! Τα γάντια σιλικόνης είναι ανθεκτικά σε μεγάλες θερμοκρασίες ενώ σε περίπτωση που λερωθούν, πλένονται εύκολα με λίγο υγρό πιάτων και δεν χρειάζεται να περιμένεις με τις ώρες να στεγνώσουν. Ομοίως οι σπάτουλες και τα πινέλα σιλικόνης και οι λαβίδες, πλένονται εύκολα ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων και είναι ανθεκτικά και βολικά για κάθε χρήση.

  1. Φόρμες για κέικ και όχι μόνο!

Κάθε κουζίνα έχει ταψιά και κατσαρόλες. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να δώσεις σχήμα στις δημιουργίες σου; Οι φόρμες για κέικ, τάρτες ή τούρτες είναι απολύτως απαραίτητες για όλες εκείνες τις μικρές εκπλήξεις που θέλεις να κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ωραία μυρίζει το κέικ αλλά και τι ωραίο που δείχνει, ε;

  1. Τρίφτης τυριού… όχι μόνο για το τυρί!

Ο τρίφτης του τυριού είναι απαραίτητος για κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της. Ωστόσο, ο τρίφτης του τυριού δεν αφορά το τυρί μόνο. Στον τρίφτη μπορείς να τρίψεις τη σοκολάτα κουβερτούρα πάνω από μια τούρτα ή τάρτα αλλά ακόμη και διάφορα μπαχαρικά, όπως το μοσχοκάρυδο μέσα στα κοκκινιστά σου!

  1. Βάσεις κοπής…

Ένα μεγάλο λάθος που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να χαράσσουμε τα πιάτα και τους ανοξείδωτους δίσκους και πιατέλες, είναι ο τεμαχισμός των λαχανικών και των κρεατικών μέσα σε αυτά. Για να απαλλαγείς από το πρόβλημα και να διατηρήσεις σαν καινούργια τα πιάτα και τις πιατέλες σου, επίλεξε βάσεις κοπής. Για λόγους καθαριότητας και υγιεινής, είναι προτιμότερο να επιλέξεις μια βάση κοπής για τα λαχανικά, άλλη για τα κρεατικά, άλλη για τα πουλερικά και βεβαίως άλλη για τα ψάρια. Αν κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικό χρώμα, θα είναι πιο εύκολο να τις ξεχωρίσεις!