7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΟΥ!

Αν έχεις ένα κεντρικό τραπέζι στο σαλόνι σου ή έστω ένα βοηθητικό τραπεζάκι δίπλα από τον καναπέ σου, ουκ ολίγες φορές θα έχεις αναρωτηθεί: πώς να το διακοσμήσω; Μεγάλα ή μικρά, τα τραπέζια του σαλονιού καταλήγουν συχνά «παραφορτωμένα» με αντικείμενα που μπορεί να είναι ακατάλληλα ή ακόμα και παράταιρα, δημιουργώντας μία εικόνα ακαταστασίας που μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστική. Επειδή, όμως, δεν χρειάζεται να εκνευριζόμαστε για πράγματα που μπορούμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε, πάμε να δούμε 7 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις αλλά και να οργανώσεις το τραπέζι στο σαλόνι σου.

#1 Χρησιμοποίησε έναν διακοσμητικό δίσκο

Ο δίσκος δεν είναι μόνο ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο, αλλά και μία πρακτική λύση για να έχεις τα αντικείμενα πάνω στο τραπέζι σου σε τάξη και να μπορείς, όποτε χρειάζεται, να τα μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα, με μία κίνηση. Αν το τραπέζι σου είναι μεγάλο, διάλεξε έναν δίσκο που δεν θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από το 1/3 του τραπεζιού. Ο δίσκος που θα επιλέξεις μπορεί να έχει το σχήμα του τραπεζιού σου, αν σου αρέσει η ομοιομορφία, αλλά μπορεί να έχει και άλλο σχήμα, προσθέτοντας μία γεωμετρική ποικιλομορφία στον χώρο σου. Τέλος, φρόντισε το υλικό και το χρώμα του δίσκου να ακολουθούν τα αντίστοιχα του τραπεζιού σου, έτσι ώστε το σύνολο να είναι αρμονικό.

#2 Τοποθέτησε στον διακοσμητικό δίσκο ένα βάζο, με λουλούδια ή χωρίς

Απόφυγε τα βαριά και ψηλά βάζα και προτίμησε τα πιο χαμηλά, πάντα σε μία συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων. Τα κεραμικά ανάγλυφα βάζα, για παράδειγμα, αποτελούν μία καλή επιλογή που θα κάνει τη σύνθεση πάνω στο τραπέζι σου άκρως ενδιαφέρουσα. Ένα βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, ως διακοσμητικά στοιχεία, ή με λουλούδια, τα οποία θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο τραπέζι σου.

#3 Χρησιμοποίησε με μέτρο διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία

Εκτός από ένα όμορφο βάζο, πάνω στον δίσκο μπορείς να τοποθετήσεις κεριά σε διαφορετικά μεγέθη που θα δώσουν μία νότα ζεστασιάς στο τραπέζι σου, φωτίζοντας ατμοσφαιρικά τον χώρο σου το βράδυ. Ένα ή δύο ακόμα διακοσμητικά αντικείμενα με διαφορετική υφή αλλά και διαφορετικό ύψος θα ολοκληρώσουν τη διακόσμηση του δίσκου και του τραπεζιού σου, εξασφαλίζοντας την ισορροπία στον χώρο σου.

#4 Πες ναι στα βιβλία

Από τη μία πλευρά, τα βιβλία αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητάς σου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία, δίνοντας έναν πιο προσωπικό τόνο στη διακόσμηση του τραπεζιού σου. Από την άλλη, τοποθετώντας στο τραπέζι του σαλονιού σου ένα αγαπημένο βιβλίο που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις, λειτουργεί ως υπενθύμιση για να το κάνεις την ώρα που χαλαρώνεις στο σαλόνι σου. Τέλος, μπορείς να το δεις και ως απασχόληση για τους καλεσμένους σου την ώρα που εσύ βρίσκεσαι στην κουζίνα και ετοιμάζεις τα κεράσματα για τους εκλεκτούς φίλους σου.

#5 Μην ξεχάσεις τα σουβέρ

Μπορείς να διαλέξεις σουβέρ σε υλικά και χρώματα που ταιριάζουν με τα στοιχεία που έχεις επιλέξει για τη διακόσμηση του τραπεζιού σου, εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την προστασία της επιφάνειάς του.

#6 Συνδύασε την ομορφιά με τη λειτουργικότητα

Αν το σαλόνι σου είναι μικρό, το τραπέζι και τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις, θα πρέπει, εκτός από όμορφα, να είναι και λειτουργικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να διαλέξεις ένα πρακτικό τραπέζι με αποθηκευτικό χώρο που θα λύσει πολλά καθημερινά «χωροταξικά» προβλήματα, λειτουργώντας ως χώρος αποθήκευσης για τα ριχτάρια του καναπέ ή ακόμα και τα βιβλία ή τα επιτραπέζια παιχνίδια. Πάνω στο τραπέζι μπορείς να τοποθετήσεις διακοσμητικά πολυχρηστικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ρηχά και πλατιά μπολ τα οποία μπορείς να γεμίσεις με διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες σου: από ποτ πουρί μέχρι κλειδιά, φορτιστές και άλλα μικροαντικείμενα που θέλεις να βρίσκεις εύκολα.

#7 Τραπέζι-δίσκος: Γιατί όχι;

Αν το σαλόνι σου είναι μικρό καθιστώντας την επιλογή ενός μικρού τραπεζιού μονόδρομο, αλλά σου αρέσει πολύ η ιδέα του διακοσμητικού δίσκου, μπορείς να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο και πρακτικό τραπέζι-δίσκο, προσαρμόζοντας στα μέτρα του όσα είπαμε παραπάνω! Για παράδειγμα, μπορείς να αντικαταστήσεις το βάζο με ένα όμορφο γλαστράκι με φυσικό ή τεχνητό φυτό, δημιουργώντας μία γωνιά με χρώμα και ζωντάνια.

Αξιοποίησε το Σαββατοκύριακο κάνοντας μία «βόλτα» στο site μας και βρίσκοντας τα διακοσμητικά που αφενός θα μεταμορφώσουν το τραπέζι ή το τραπεζάκι στο σαλόνι σου και αφετέρου θα σε βοηθήσουν να το έχεις πάντα σε τάξη!