Ανοιξιατικο σαλονι

Η Άνοιξη είναι για τα καλά εδώ και είναι πια καιρός να τη βάλουμε και στο σπίτι μας. Άνοιξη έξω, Άνοιξη όμως και μέσα. Η εποχή που μας ξεσηκώνει, η εποχή που προλογίζει το Καλοκαίρι και αλλάζει τη διάθεσή μας. Ξεκινώντας με τις αλλαγές στο σπίτι, το σαλόνι είναι εκείνο που έχει προτεραιότητα. Είναι ο χώρος όπου υποδεχόμαστε τους φίλους μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ο χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε και δημιουργούμε αξέχαστες αναμνήσεις με την οικογένειά μας. Ας δούμε όλα όσα χρειάζονται για ένα ανοιξιάτικο σαλόνι που κάθε σπίτι θα ζήλευε!

-Αλλαγή παλέτας!

Το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα επιβάλλεται να ζεσταίνουμε το σαλόνι μας και με τις αποχρώσεις της διακόσμησής του. Γήινες αποχρώσεις, βαθύ πορτοκαλί, σοκολά, καφέ αλλά και μπορντό ή βεραμάν αποτελούν χρώματα που πρωταγωνιστούν στο σαλόνι αυτές τις εποχές. Η Άνοιξη ζητά αλλαγή χρωματικής παλέτας. Λιγότερες εντάσεις, περισσότερο φως. Οι βαριές κουρτίνες φεύγουν, για να δώσουν τη θέση τους στις ανάλαφρες κουρτίνες που αφήνουν το φως να λούσει το σπίτι. Ομοίως και τα ριχτάρια στους καναπέδες ή τα διακοσμητικά μαξιλαράκια σαλονιού. Οι παλ αποχρώσεις και τα ανάλαφρα μοτίβα έρχονται να δώσουν μια πιο ζωηρή και παιχνιδιάρικη νότα. Και φυσικά, η αλλαγή της χρωματικής παλέτας δεν γίνεται να μην επηρεάσει και τα τραπεζομάντηλα, τις τραβέρσες και γιατί όχι τα σουπλά και τα σουβέρ μας.

-Λουλούδια έτσι… και αλλιώς!

Η Άνοιξη είναι η εποχή της απόλυτης άνθησης και αναγέννησης. Τα φυτά και τα λουλούδια πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση. Από το ανοιξιάτικο σαλόνι μας δεν γίνεται να λείπουν τα βάζα. Εκμεταλλευτείτε την εποχή και βάλτε πολλά βάζα σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, σε διάφορα σημεία του σαλονιού. Σε ό,τι αφορά τα βάζα, δε χρειάζεται να κινηθείτε και εκεί στις παλ αποχρώσεις της Άνοιξης. Σε συνδυασμό με τις παραπάνω αλλαγές στα λευκά είδη αλλά και την παρουσία των λουλουδιών, μάλλον μονότονο θα ήταν. Μην φοβηθείτε τα βάζα με λεπτομέρειες σε τόνους του χρυσού ή του γκρι. Κάνουν ωραία αντίθεση! Μια άλλη ιδέα είναι να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με φυτά εσωτερικού χώρου, που θα φιλοξενηθούν μέσα σε περίτεχνα κασπώ. Οι επιλογές πολλές και μπορούν πραγματικά να δώσουν άλλον αέρα στο σπίτι. Τέλος, ανανεώστε τους τοίχους σας! Αποσύρετε για λίγο τα κάδρα με τους έντονους χρωματισμούς και προτιμήστε κάδρα σε φωτεινές αποχρώσεις που δένουν γλυκά με τις διαθέσεις της Άνοιξης.