5 ιδεες για να ανανεωσεις το σπιτι σου με ενα μονο αντικειμενο!

Υπάρχουν κάποια μικροέπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε στιλ και χώρο, που ανανεώνουν και ομορφαίνουν το σπίτι, δίνοντας, παράλληλα, λύση στο αιώνιο πρόβλημα της οργάνωσης των μικροαντικειμένων μας. Αν δεν το κατάλαβες ήδη, σήμερα θα μιλήσουμε για τα επιτοίχια ραφάκια μας, δύο από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μας, που έχουν αγαπηθεί πολύ από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους στο e-shop μας. Όμορφα, πρακτικά και οικονομικά, αυτά τα διαχρονικά στολίδια θα δώσουν ζωή σε κάθε τοίχο του σπιτιού σου. Δες πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις, είτε μεμονωμένα, είτε κάνοντας έξυπνους συνδυασμούς!

#1 Είσοδος σπιτιού/χολ: Όσο μικρά ή στενά κι αν είναι, μπορούν να μεταμορφωθούν σε χώρους λειτουργικούς και στιλάτους. Δεν πειράζει αν δεν έχεις χώρο για ένα μεγάλο έπιπλο εισόδου. Σκέψου εναλλακτικά, προσαρμόζοντας τα θέλω σου στα τετραγωνικά του σπιτιού σου – και στο budget σου! Χρησιμοποίησε έναν κομψό καλόγερο για να κρεμάς τα πανωφόρια, τις τσάντες αλλά και τις ομπρέλες σου. Πρόσθεσε μία ενδιαφέρουσα πινελιά στον χώρο σου με ένα ραφάκι, στο οποίο μπορείς να τοποθετήσεις όμορφα γλαστράκια και διακοσμητικά, αλλά και καλαθάκια ή κουτάκια με τα απαραίτητα (κινητά, φορτιστές, χρήματα, κάρτες κτλ.). Τοποθέτησε, τέλος, κορνίζες-κρεμάστρες ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να βρίσκει εύκολα τα κλειδιά του. Με λίγα αλλά έξυπνα μικροέπιπλα και αντικείμενα, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά και προσθέτοντας λίγη πρασινάδα, η είσοδος ή το χολ σου μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά, φτιάχνοντάς σου τη διάθεση κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου!

#2 Καθιστικό: Πολύ συχνά κάνουμε το λάθος – έγκλημα κατά τους διακοσμητές! – να φορτώνουμε το καθιστικό μας με πολλά έπιπλα, μικρά και μεγάλα, αλλά και κάθε λογής διακοσμητικά αντικείμενα. Το καθιστικό, όμως, ο χώρος, δηλαδή, που καθόμαστε και χαλαρώνουμε, πρέπει να είναι άνετος. Ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι αφαιρετικά, εφαρμόζοντας αυτή τη λογική και στους τοίχους του καθιστικού σου. Πες ΝΑΙ στα έντονα χρώματα (μη φοβηθείς τα σκούρα), τοποθέτησε στον καναπέ σου ένα-δυο όμορφα μαξιλαράκια (δεν χρειάζονται περισσότερα) και διακόσμησε τον τοίχο σου με ένα ραφάκι, πάνω στο οποίο μπορείς να βάλεις λίγη πρασινάδα για χρώμα, τα αγαπημένα σου βιβλία και μια ωραία κορνίζα που θα δένει αισθητικά με το σύνολο. Έτσι, θα νιώσεις ότι ο χώρος σου “αναπνέει” και μαζί του θα αναπνεύσεις κι εσύ!

#3 Κρεβατοκάμαρα: Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που συνήθως αμελούμε ή διστάζουμε να διακοσμήσουμε, με τη λογική ότι την χρησιμοποιούμε “για έναν ύπνο” μόνο. Το δωμάτιο του ύπνου μας, όμως, είναι το αποκλειστικά δικό μας δωμάτιο, γι’αυτό και αξίζει την προσοχή μας. Διάλεξε ένα “θετικό” χρώμα που σε χαλαρώνει και σου φτιάχνει τη διάθεση, τοποθέτησε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια στο κομοδίνο σου και διακόσμησε τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου με μια πολυκορνίζα που θα σου θυμίζει ξεχωριστές στιγμές από τη ζωή σου και ένα ραφάκι με αντικείμενα πρακτικά, πολύχρωμα και αγαπημένα, όπως ένα ξυπνητήρι, μερικά βιβλία με χρωματιστά εξώφυλλα και ταιριαστά διακοσμητικά. Έτσι, θα χαρίσεις στιλ στον χώρο σου και θα μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε ένα από τα πιο προσεγμένα δωμάτια του σπιτιού σου.

#4 Μπάνιο: Αν η κρεβατοκάμαρα είναι ένα δωμάτιο που αμελούμε, το μπάνιο είναι ο κατεξοχήν χώρος που αγνοούμε επιδεικτικά και παραβλέπουμε να διακοσμήσουμε. Η διακόσμηση του μπάνιου, όμως, δεν αποτελεί μόνο τάση, αλλά και ανάγκη, γιατί είναι ένας χώρος που χρησιμοποιούμε τακτικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι καλεσμένοι μας, οπότε του αξίζει να είναι όχι μόνο καθαρό, αλλά και όμορφο. Ένα ραφάκι πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας μπορεί να αλλάξει την εικόνα του μπάνιου σου, δίνοντάς σου, επιπλέον, μία πρακτική λύση για να οργανώσεις τα διάφορα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως τις πετσέτες χεριών, τα δοχεία και τα βαζάκια σου. Τοποθετώντας πάνω και όμορφα γλαστράκια, θα προσθέσεις μία εξτρά νότα φρεσκάδας στο μπάνιο σου!

#5 Κουζίνα: Αφήσαμε αυτή την ιδέα τελευταία, γιατί είναι η αγαπημένη μας! Αν περνάς πολύ χρόνο στην κουζίνα σου, μαγειρεύοντας σε υπερθετικό βαθμό και χρησιμοποιώντας πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά, θα ενθουσιαστείς βάζοντας ένα ραφάκι στον ελεύθερο τοίχο σου, τακτοποιώντας όμορφα τα βαζάκια με τα πολύχρωμα μπαχαρικά σου και έχοντας κοντά σου φρέσκα μυρωδικά. Ακόμα, όμως, και αν δεν μαγειρεύεις τόσο πολύ, η ιδέα αυτή παραμένει μία από τις πιο όμορφες προτάσεις για τη διακόσμηση της κουζίνας σου και ένας εύκολος τρόπος για να την ανανεώσεις 😉

Αξιοποίησε το Σαββατοκύριακο που έρχεται δημιουργικά, κάνοντας σχέδια για να ανανεώσεις το σπίτι σου με τα πιο όμορφα, εύχρηστα και value-for-money ραφάκια που θα βρεις. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!