Happy New Home!

Αν θυμάσαι, την προηγούμενη εβδομάδα σου δώσαμε ιδέες και συμβουλές για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ώστε να αρχίσεις να πετυχαίνεις τον στόχο που έθεσες για τη νέα χρονιά: να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Αφού, λοιπόν, σε φροντίσαμε, πάμε να φροντίσουμε λίγο και το σπίτι σου. Φροντίζω το σπίτι μου θα πει το ανανεώνω και το κάνω πιο όμορφο για να αισθάνομαι κι εγώ όμορφα μέσα σ’αυτό. Οπότε, φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις με κάποιο τρόπο και τον εαυτό σου, παραμένοντας πιστή στον στόχο που έθεσες!

Το ξέρεις ότι μερικές κορνίζες, σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα, μπορούν να κάνουν θαύματα στους τοίχους σου; Διάλεξε φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές που θέλεις να θυμάσαι, εκτύπωσέ τες σε μικρά, μεσαία και μεγάλα μεγέθη, τοποθέτησέ τες σε κορνίζες διαφορετικών χρωμάτων και αισθητικής και δημιούργησε τον δικό σου τοίχο αναμνήσεων, μεταμορφώνοντας ανεκμετάλλευτες επιφάνειες του σπιτιού σου σε «έργα τέχνης» υψηλής συναισθηματικής αξίας.

Φαντάστηκες ποτέ ότι ένας κουμπαράς μπορεί να σε κινητοποιήσει να συγκεντρώσεις χρήματα για εκείνο το ταξίδι που ονειρευόσουν, αλλά δεν κατάφερες να κάνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το σχεδιάζεις; Ο κουμπαράς – κορνίζα της VICKO, σε λευκό ή μαύρο, εκτός από ένα όμορφο διακοσμητικό για το σαλόνι ή το γραφείο σου, είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να σε εμπνεύσει να δώσεις υπόσταση στην επιθυμία σου. Και αν έχεις μικρά παιδιά, το «τάισμα» του κουμπαρά μπορεί να γίνει ένα άκρως διασκεδαστικό, καθημερινό παιχνίδι! Ανοίξτε όλοι μαζί τον χάρτη, διαλέξτε τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό σας και ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα για να βάζετε χρήματα στον κουμπαρά, ώστε να κάνετε το οικογενειακό σας όνειρο, πραγματικότητα!

Σκέφτηκες πόσο ανανεωμένο θα έδειχνε το μπάνιο σου με μερικά κομψά γλαστράκια και διακοσμητικά κουτιά, τοποθετημένα με γούστο στις διάφορες γωνιές του; Τα γλαστράκια της VICKO, τσιμεντένια ή μεταλλικά και σε διαφορετικά σχέδια, όχι μόνο θα κάνουν τον χώρο πιο ζωντανό και φωτεινό, αλλά θα του δώσουν τη φρεσκάδα και την ανεμελιά του καλοκαιριού που τόσο αγαπάς! Χρησιμοποίησε διακοσμητικά κουτιά, για να κρύψεις μικροαντικείμενα που βρίσκονται σκόρπια μέσα σε ντουλάπια και πάνω στον νιπτήρα, όπως μπατονέτες, δίσκους ντεμακιγιάζ, λαστιχάκια και τσιμπιδάκια για τα μαλλιά. Μπορείς, ακόμα, να τα τοποθετήσεις ανοιχτά πάνω σε επιφάνειες, βάζοντας μέσα βότσαλα, αποξηραμένα φυτά και μικρά κεριά, προσθέτοντας μία μποέμ νότα στο μπάνιο σου.

Βέβαια, τα κουτιά και γενικά τα είδη αποθήκευσης, δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως «κρυψώνες», αλλά και ως «μέσα» με σκοπό τόσο την οργάνωση, όσο και το στυλ. Πολύ συχνά βλέπεις εικόνες από υπέροχες κουζίνες γεμάτες ανοιχτά ράφια, πάνω στα οποία βρίσκονται βάζα μικρά και βάζα μεγάλα με κάθε λογής «καλούδια», από ρύζι και ζυμαρικά μέχρι φύλλα τσαγιού και μπισκότα. Αντί απλά να βλέπεις τις εικόνες αυτές, μπορείς να τις κάνεις πραγματικότητα. Δημιούργησε μια όμορφη γωνιά στην κουζίνα σου με ρηχά ράφια και τοποθέτησε πάνω γυάλινα βαζάκια διαφορετικών μεγεθών, γράφοντας τα είδη στις ετικέτες με κιμωλίες. Το 2 σε 1 αποτέλεσμα – οργάνωση και ανανέωση μαζί – θα σε ενθουσιάσει!

Νέος χρόνος, νέα δεκαετία, ένας στόχος: να φροντίσουμε το σπίτι μας λίγο περισσότερο και να νιώσουμε όμορφα μέσα σ’αυτό.

Ξεκινώντας από τα μικρά, θα φτάσουμε και στα μεγάλα!

Happy New Home!