TREND ALERT: 5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ GALLERY WALL!

Το ακούς ξανά και ξανά. Τι είναι, επιτέλους, αυτό το gallery wall; Αποτελώντας ένα από τα δημοφιλέστερα trends της χρονιάς, το gallery wall είναι ένας εύκολος, οικονομικός και, πάνω από όλα, chic τρόπος για να διακοσμήσεις τον χώρο σου, προσθέτοντας στιλ και χαρακτήρα.

Δημιουργώ ένα gallery wall ουσιαστικά σημαίνει ότι μετατρέπω έναν από τους τοίχους του σπιτιού μου σε γκαλερί, συνδυάζοντας κάδρα διαφορετικών μεγεθών – και όχι μόνο, όπως θα δούμε παρακάτω – και αναδεικνύοντας ένα αγαπημένο θέμα (π.χ. φύση) ή προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις.

Με αφορμή τη νέα μας συλλογή κάδρων, την οποία μπορείς να απολαύσεις στο παρακάτω video και να δεις από κοντά σε όλα τα καταστήματα του δικτύου μας, δημιουργήσαμε έναν mini οδηγό με 5 βασικές συμβουλές για να δημιουργήσεις το δικό σου ξεχωριστό gallery wall!

Tip #1: Το θέμα είναι να έχεις θέμα

Το gallery wall είναι μία οπτικοποιημένη ιστορία. Και ιστορία χωρίς θέμα δεν υπάρχει. Γι’αυτό, είναι σημαντικό να καθορίσεις το θέμα του gallery wall σου. Φύση ή αφηρημένη τέχνη; Οικογενειακές στιγμές ή αναμνήσεις από τα ταξίδια σου; Μήπως θα ήθελες στον τοίχο σου ζωγραφιές των παιδιών σου; Ή μήπως προτιμάς έναν αναπάντεχο συνδυασμό που μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις; Σκέψου και αποφάσισε: τι σου αρέσει και τι είναι σημαντικό για σένα; Ποιο θέμα θέλεις να αναδείξεις στον τοίχο σου και τι ιστορία θέλεις να πεις μέσα από το θέμα που θα επιλέξεις;

Tip #2: Απλά, λιτά και απέριττα

Μόλις διαλέξεις το θέμα του gallery wall σου, έρχεται η ώρα της επιλογής των κάδρων. Φρόντισε να είναι όσο πιο minimal γίνεται. Απλά, λιτά και απέριττα. Το φυσικό χρώμα του ξύλου, το λευκό και το μαύρο αποτελούν πάντα safe επιλογές. Και μην ξεχνάς: ρόλος των κάδρων είναι να πλαισιώνουν και να αναδεικνύουν ένα θέμα, όχι να κλέβουν την παράσταση.

Tip #3: «Ασκήσεις επί χάρτου»

Για να είναι όμορφο το αποτέλεσμα, το gallery wall απαιτεί σχεδιασμό. Πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα να καταστρώνεις το δικό σου σχέδιο: Πόσα κάδρα θα χρειαστείς; Πόσα διαφορετικά μεγέθη θα συνδυάσεις; Πώς θα τοποθετήσεις τα κάδρα; Κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού, να έχεις πάντα κατά νου τον χρυσό κανόνα: ότι το gallery wall πρέπει ιδανικά να καταλαμβάνει τα 2/3 του τοίχου. Ο κανόνας αυτός θα σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις σε σχέση με τον αριθμό, το μέγεθος και τη θέση των κάδρων.

Tip #4: Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Bonus tip για να φτάσει το gallery wall σου σε άλλο επίπεδο: Εκτός από κάδρα, μπορείς να ενσωματώσεις στο gallery wall σου έναν ή περισσότερους καθρέφτες, που θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος και το θέμα σου πιο δυναμικό. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις φωτογραφίες και poster απευθείας στον τοίχο ή να εμπλουτίσεις τη σύνθεσή σου με άλλα στοιχεία ή αντικείμενα, κάνοντας το gallery wall σου ακόμα πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό χάρη στο πάντρεμα των διαφορετικών υφών και υλικών.

Tip #5: Συμμετρία και ισορροπία

Ανεξάρτητα από το θέμα που έχεις επιλέξει, ακόμα κι αν έχεις κάνει τον πιο αναπάντεχο συνδυασμό, φρόντισε να τοποθετήσεις τα κάδρα σου συμμετρικά, ώστε να υπάρχει αίσθηση ισορροπίας στον χώρο.

Ελπίζουμε το σημερινό μας blog post να σε εμπνεύσει και οι συμβουλές μας να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου ξεχωριστό gallery wall!