Tips και ιδεες για μπαλκονι βγαλμενο απο ταινια

Η σύγχρονη τάση θέλει το μπαλκόνι να διεκδικεί τη θέση που πραγματικά του ανήκει! Το μπαλκόνι δεν είναι ένας ακόμα χώρος για καθάρισμα προκειμένου να αποθηκεύσεις ό,τι δεν χωρά στο σπίτι ή για να απλώσεις τα ρούχα. Ούτε, βεβαίως, είναι ένας χώρος που δεν μπορείς να απολαύσεις τον χειμώνα. Το μπαλκόνι θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί προέκταση του σαλονιού. Ποιος δεν έχει αναστενάξει βαθιά στη θέα ενός νεοϋορκέζικου τύπου μπαλκονιού! Εκείνα τα μπαλκόνια στις ταινίες που σε κάνουν να θέλεις εκεί να πάρεις το πρωινό σου, εκεί τον απογευματινό σου καφέ και εκεί να αφεθείς με την αγαπημένη σου μουσική και την παρέα σου το βράδυ, ανεξάρτητα από την εποχή και τη θερμοκρασία… Αποκωδικοποιήσαμε αυτά τα μαγικά μπαλκόνια και σου δείχνουμε tips και ιδέες για να απολαμβάνεις το μπαλκόνι σου κάθε εποχή!

-Μετατρέποντας το μπαλκόνι σε καθιστικό!

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να εκτιμήσεις σωστά τις δυνατότητες που σου δίνει από κατασκευής το μπαλκόνι σου. Ένας εύκολα μετακινούμενος καναπές-κρεβάτι είναι ό,τι χρειάζεσαι για να στήσεις ένα καθιστικό εξωτερικού χώρου. Ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις και να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να κουβεντιάσεις με την παρέα σου. Τα σκαμπώ με ξύλινα πόδια και πλεκτή επιφάνεια καθίσματος σε παλ αποχρώσεις είναι χρήσιμα όταν έχεις μεγάλη παρέα και όχι μόνο, αφού εκεί μπορείς να ακουμπήσεις για λίγο το φλιτζάνι του καφέ σου. Και φυσικά ένα τραπεζάκι σαλονιού συμπληρώνει το σετ του καθιστικού σου στο μπαλκόνι. Αν πάλι η διάσταση του μπαλκονιού δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, τότε προτίμησε ένα τραπεζάκι και πολλές καρέκλες με ξύλινα πόδια ή πολλά όμορφα και άνετα σκαμπώ.

-«Ζέστανε» τον χώρο σου

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες πρέπει να φροντίσεις ώστε το μπαλκόνι σου να είναι ελκυστικό. Να σε καλεί με τον τρόπο του να περάσεις εκεί τον ελεύθερο χρόνο σου. Να μην σου δίνει την αίσθηση ότι θα αφήσεις τη θαλπωρή του σπιτιού για να βγεις στο κρύο. Πώς θα ζεστάνεις το μπαλκόνι σου; Όπως ακριβώς έχεις στρώσει τα χαλιά στο σαλόνι του σπιτιού, έτσι ακριβώς θα στρώσεις χαλάκια και στο μπαλκόνι. Προτίμησε χαλάκια δερμάτινα – βαμβακερά σε γήινες αποχρώσεις και στρώσε πολλά από αυτά σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού. Ένα ζεστό κουβερλί με γούνα θα σε κάνει να χαλαρώσεις στη ζεστασιά του ενώ τα ριχτάρια, μόνιμα στρωμένα στον καναπέ, είναι κάτι στο οποίο δύσκολα θα αντισταθείς! Για επιπλέον άνεση αλλά και πραγματική αίσθηση ότι έχεις προεκτείνει το σαλόνι σου στο μπαλκόνι, πες «Ναι!» στα μαξιλαράκια σαλονιού.

-Απογείωσε το μπαλκόνι σου σε Instagram και Pinterest!

Τι απομένει για να τελειοποιήσεις τη μεταμόρφωση του μπαλκονιού σου; Μερικά ακόμα tips διακόσμησης! Τι καλά που θα ήταν, για παράδειγμα, να μεταφέρεις το τζάκι από μέσα προς τα έξω!

Επειδή αυτό δεν γίνεται και επειδή εδώ συζητάμε έξυπνες και οικονομικές λύσεις, πάρε μια μεγάλη χρυσαφί διακοσμητική πιατέλα, βάλε μέσα μερικά μικρά κομμάτια από κορμούς ή κλαδιά και διακόσμησέ τα με λευκά λαμπάκια led μπαταρίας. Τις νύχτες του χειμώνα θα σου θυμίζουν το τζάκι σου και το καλοκαίρι φωτιά στην άμμο! Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση του μπαλκονιού με σειρές από λαμπάκια πάνω στα φυτά αλλά και με πολλά κεριά και διακοσμητικά φαναράκια. Τώρα, ναι, το μπαλκόνι σου μοιάζει βγαλμένο από ταινία… και αυτή τη φορά πρωταγωνιστείς εσύ!