Ιδεες διακοσμησης για το τραπεζι της Καθαρας Δευτερας

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια από τις πρώτες γιορτές της Άνοιξης. Επίσημη αργία που θέλει όλους μας να βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να περάσουμε καλά και να χτίσουμε αναμνήσεις. Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ακολουθεί και αυτό τους δικούς του κανόνες. Πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας και οτιδήποτε ετοιμάζεται πρέπει να συμβαδίζει με την παράδοση. Πώς παντρεύουμε όμως την Άνοιξη, τους χαρταετούς και τα νηστίσιμα πάνω στο τραπέζι μας; Ας δούμε ιδέες διακόσμησης για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας στο σπίτι.

-Ντύνοντας το τραπέζι…

Το πρώτο που τοποθετούμε πάνω στο τραπέζι, δεν είναι άλλο από το τραπεζομάντηλό μας. Την Καθαρά Δευτέρα δεν θα φορέσουμε το λευκό μας τραπεζομάντηλο. Θέλουμε χρώμα παλ και φωτεινό για να υποστηρίξουμε καλά το σύνολο της ανοιξιάτικης διακόσμησης στο τραπέζι μας. Ένα λινό τραπεζομάντηλο στο χρώμα της μέντας ή σε ανοιχτή γκρι απόχρωση, αποτελεί τον ιδανικό καμβά για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει!

-Σερβίτσια που ανοίγουν την όρεξη!

Τα σερβίτσια που θα τοποθετήσουμε πάνω στο τραπέζι, διαδραματίζουν και αυτά τον δικό τους ρόλο στη διακόσμηση της Καθαράς Δευτέρας. Εδώ, δεν έχει θέση το καλό μας λευκό σερβίτσιο που φορέσαμε στο τραπέζι την Πρωτοχρονιά. Ένα σερβίτσιο σε απόχρωση βεραμάν, λιλά, ροζ ή ακόμη και σιέλ μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά με το ανοιξιάτικο τραπεζομάντηλο που προαναφέραμε. Το ίδιο και τα ποτήρια… Η σύγχρονη τάση στην ανοιξιάτικη διακόσμηση, θέλει ποτήρια χρωματιστά. Το μωβ nouveau και το μπλε με τους ρόμβους θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σου!

 

-Φυτά και άνθη… η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά!

Και φυσικά, στο κέντρο του τραπεζιού η απαραίτητη διακόσμηση δεν είναι άλλη από τα φυτά και τα άνθη. Άνοιξη βλέπεις… Μια ωραία ιδέα είναι να επιστρατεύσεις τα μικρά σου γλαστράκια, τοποθετώντας τα μέσα σε όμορφα κασπώ. Αν πάλι προτιμάς τα λουλούδια, τότε δεν έχεις παρά να βάλεις ένα όμορφο μπουκέτο από πολύχρωμες τουλίπες μέσα σε ένα Asian Blue πορσελάνινο ανθοδοχείο. Τέλος, αν ο χώρος δεν επαρκεί για ανθοδοχεία και γλαστράκια, προτίμησε να διακοσμήσεις το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με ανθισμένα κλαδιά νερατζιάς, αμυγδαλιάς, λεμονιάς. Μυρίζουν υπέροχα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο!

Φόρεσε το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και άφησε τον χαρταετό να ξεκουράζεται δίπλα στην τραπεζαρία!