Τι θα φαμε για βραδινο; 5 απαντησεις στο πιατο σου!

Μία ερώτηση που κάνουμε μόλις ο ήλιος πάει να δύσει είναι αυτή: Τι θα φάμε το βράδυ; Και είναι μια ερώτηση που δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε. Είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω του εγκλωβισμού μας σε κλισέ του τύπου τοστάκι ή κρέπα-πίτσα-μπέργκερ-σουβλάκι απ’έξω.

Έλα, ξεκόλλα από το μπέργκερ και διάβασε παρακάτω!

Με αυτή την ερώτηση ασχολούμαστε σήμερα, δίνοντάς σου «στο πιάτο» 5 διαφορετικές ιδέες για εύκολα και υγιεινά βραδινά γεύματα, που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Να θυμάσαι, όμως, ένα σημαντικό πράγμα: αν κοιμάσαι γύρω στις 23:30-24:00, καλό θα ήταν να προγραμματίσεις το βραδινό σου γεύμα μέχρι τις 21:00. Έτσι, θα δώσεις στον οργανισμό σου τον χρόνο που χρειάζεται για τις απαραίτητες διεργασίες του μεταβολισμού και της πέψης.

#1 Homemade PIZZA (δεν είναι αυτό που νομίζεις!)

Μία σπιτική πίτσα με ζύμη φτιαγμένη από τα χεράκια σου και λίγα αλλά εκλεκτά toppings, αποτελεί ένα εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο βραδινό γεύμα.

Η καλή πίτσα, όπως λένε και οι μεγαλύτεροι σεφ, δε χρειάζεται πολλά υλικά για να είναι νόστιμη. Χρειάζεται λίγα υλικά καλής ποιότητας: αυθεντική μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα ή ντοματίνια, αρωματικός βασιλικός ή πέστο βασιλικού, πικάντικη ρόκα, τρυφερά κολοκυθάκια, φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια, ψητό κοτόπουλο ή χοιρινό σε φέτες, φέτα ή γραβιέρα, ελιές και κάπαρη, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις την πίτσα της αρεσκείας σου και να την απολαύσεις χωρίς ενοχές. Αλλά με μέτρο!

#2 Seasonal super bowls  

Μην ψαρώνεις λόγω ονομασίας. Θα μπορούσαμε να δώσουμε και τον τίτλο «σαλάτες». Αλλά το “seasonal super bowls” είναι κάτι πέρα από αυτό. Πώς το φτιάχνεις: Βάζεις σε ένα μπολ ή μια σαλατιέρα ανάμικτα εποχιακά λαχανικά, τα οποία συνοδεύεις με μία μικρή (100-150 γρ.) μερίδα κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ψάρι. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις ρύζι, πλιγούρι ή κινόα. Ένα ωραίο Αυγουστιάτικο μπολ είναι με βλίτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντοματίνια κομμένα στη μέση, πλιγούρι και φιλέτο τσιπούρας (με κλασικό dressing λαδολέμονου). Μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης στο γκριλ με κινόα και φιλέτο κοτόπουλο (με dressing βαλσάμικου). Και μία τελευταία πρόταση: καπνιστός σολομός με λεπτές φέτες από τρυφερά κολοκυθάκια, αβοκάντο, τυρί κότατζ και λίγο άνηθο. Yummy! Τώρα, αν θέλεις οπωσδήποτε σαλάτα για βραδινό, μπορείς να κάνεις μία με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και cranberries ή μία all time classic Ceasar’s.

#3 Pasta

Ζυμαρικά για βραδινό; Φυσικά! Αρκεί να μη φας όλη την κατσαρόλα! Μπορείς να επιλέξεις ζυμαρικά ολικής άλεσης (150-200 γρ. είναι υπεραρκετά) και να τα συνοδεύσεις με ελαφριές σάλτσες που μπορείς να φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστα υλικά (βρες εδώ τη συνταγή για μία από τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές μακαρονάδες). Αν επιμένεις ότι θέλεις σαλάτα για βραδινό, φτιάξε μία απλή μακαρονοσαλάτα, για παράδειγμα με τόνο, ντοματίνια, κάπαρη και ελιές.

 #4 Αυγά

Ένα don’t, πέντε do. Προσπάθησε να αποφύγεις τα τηγανιτά και απόλαυσέ τα σφιχτά ή μελάτα (με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης και λίγο τυρί της αρεσκείας σου), ποσέ ή scrambled (πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και καπνιστό σολομό) και, φυσικά, ομελέτα (αμέτρητες επιλογές). Λατρεύεις τις ομελέτες, ε; Φτιάξε μία frittata!

#5 Σούπες

Σούπα καλοκαιριάτικα; Γιατί όχι; Εκτός από τις κλασικές χειμωνιάτικες (κοτόσουπα, κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, τραχανάς κτλ.), μπορείς να φτιάξεις κρύες σούπες με εποχιακά λαχανικά. Η ντοματόσουπα, για παράδειγμα, είναι μία άκρως καλοκαιρινή και ιδιαίτερα θρεπτική σούπα. Άλλες δροσιστικές σούπες που μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι είναι η αγγουρόσουπα, η παντζαρόσουπα με γιαούρτι και η σούπα με πιπεριές Φλωρίνης. Δοκίμασέ τες όλες. Θα εκπλαγείς!

Pizza, pasta, αυγά, σούπα ή super bowl; Τώρα έχεις 5 άσσους στο μανίκι σου, για την επόμενη φορά που θα σου κάνουν την ερώτηση: Τι θα φάμε για βραδινό;