Πρωτοτυπες ιδεες για μασκε παρτι (και οχι μονο!)

Τσικνίσαμε – σπίτι φέτος, έτσι δεν είναι; 😉 – ξεφαντώσαμε, μα οι Απόκριες συνεχίζονται. Και αφού συνεχίζονται οι Απόκριες, συνεχίζονται και τα πάρτι. Τα μασκέ πάρτι. Και μασκέ πάρτι χωρίς ευφάνταστες μάσκες, είναι καρναβάλια χωρίς χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες. Γι’αυτό, σας έχουμε τρεις πρωτότυπες, πανεύκολες και οικονομικές ιδέες για χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους και θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Εκτός του ότι θα καταπλήξετε τα πλήθη, θα έχετε την ευκαιρία, αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σας, να περάσετε ωραία ο ένας με τον άλλο δημιουργώντας κάτι ΜΑΖΙ. Φύγαμε για DIY αποκριάτικες μάσκες!

#1 Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας

Τα παιδιά αγαπούν την κουκουβάγια, που κάθεται πάνω στη βελανιδιά, έχει μάτια γουρλωτά και φωνάζει δυνατά κουκουβά κουκουβά. Και οι μεγάλοι την αγαπούν, γιατί συμβολίζει τη σοφία και τη σύνεση, δύο χαρακτηριστικά που οι μεγάλοι νομίζουν πως πάνε πακέτο με την ηλικία. Ειδικά οι γονείς. Αγαπημένη όλων η κουκουβάγια, λοιπόν, πάμε να δούμε πώς τη φτιάχνουμε.

Θα χρειαστείτε: μία κόλλα χαρτί Α4, ένα μολύβι, ένα ψαλίδι, τρία αφρώδη φύλλα χειροτεχνίας σε πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, ένα στρογγυλό κουπάτ, ένα κέρμα, έναν μικρό χάρακα, κόλλα, λάστιχο και συρραπτικό.

#2 Η μάσκα που πάντα ήθελες

Είναι γλυκά. Ξαπλώνουν τεμπέλικα στο χορτάρι μασουλώντας φύλλα μπαμπού και οι μικροί σινεφίλ πιστεύουν ότι ξέρουν kung fu! Για εσάς που αγαπάτε τη φύση και τα σπάνια ζώα, για εσάς που είστε φαν του Kung Fu Panda, για εσάς που αναζητάτε μία έξυπνη και αστεία ιδέα, ορίστε η μάσκα που πάντα θέλατε!

Θα χρειαστείτε: ένα χάρτινο πιάτο, ένα μολύβι, έναν χάρακα, ένα ψαλίδι, ένα μαύρο χαρτόνι, δύο στρογγυλά κουπάτ διαφορετικών μεγεθών, ένα κέρμα, ένα καλαμάκι και ένα κομμάτι καλής ποιότητας κολλητική ταινία.

#3 Γίνε αυτό που νιώθεις!

Έχουμε πολύ καλή σχέση μαζί τους. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, αμέτρητες φορές, για να σχολιάσουμε γεγονότα και καταστάσεις, να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ή να εκφραστούμε απλά και γρήγορα. Μια εικόνα χίλιες λέξεις, δε λένε; Ο λόγος για τα emojis, τις φατσούλες που συντροφεύουν τις σκέψεις μας. Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ πόσο αστείο θα ήταν να εκφραζόμαστε με emojis στον πραγματικό κόσμο και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις; Αν έχετε διάθεση να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας νέους τρόπους επικοινωνίας και να γίνετε για λίγο αυτό που νιώθετε, αυτή η μάσκα σας ταιριάζει γάντι!

Θα χρειαστείτε: χαρτόνια σε κίτρινο, μαύρο και κόκκινο χρώμα, ένα μεγάλο μπολ ή έναν διαβήτη, ένα μολύβι, ένα ψαλίδι, ένα κουπάτ-καρδιά, κόλλα, ένα καλαμάκι και ένα κομμάτι καλής ποιότητας κολλητική ταινία.

Ωραίες ιδέες, τέλειες μάσκες. Πότε θα φάμε, όμως; Δίκιο έχετε. Το καλό πάρτι – όχι μόνο το μασκέ – απαιτεί και καλό finger food, που να είναι νόστιμο και να γίνεται εύκολα και γρήγορα. Παρακάτω θα βρείτε τρεις πανεύκολες συνταγές με τρία μόνο υλικά: μπισκότα με φιστικοβούτυρο, ζάχαρη και αυγό, new age λουκανικοπιτάκια και sticks μοτσαρέλας!

Δείτε το video με τις μάσκες και τις συνταγές και ετοιμαστείτε για πάρτι!