ΠΑΡΘΕΝΟΣ: 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ!

Σήμερα ασχολούμαστε με το ζώδιο του Σεπτεμβρίου, τον Παρθένο. Αυτόν τον έξυπνο, αναλυτικό και ιδιαίτερα ικανό τύπο που στοχεύει πάντα ψηλά, τα καταφέρνει στα δύσκολα και δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Ευαίσθητος και ταυτόχρονα απόμακρος, ο Παρθένος είναι ένα από τα πιο σύνθετα αλλά και συναρπαστικά ζώδια. Αν γνωρίζεις κάποιον στον οικογενειακό, φιλικό ή επαγγελματικό σου κύκλο, ξέρεις ότι η σχέση με έναν Παρθένο δεν είναι απλή υπόθεση. Γι’αυτό, συγκεντρώσαμε τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις γι’αυτόν, για να μπορέσεις να τον καταλάβεις και να τα πας καλά μαζί του!

#1 Μη μιλάς πολύ, μη μιλάς με γρίφους

Ο Παρθένος δεν είναι talker, είναι doer. Αυτό σημαίνει ότι προτιμά τις πράξεις από τα λόγια. Σιχαίνεται την ακατάπαυστη και άσκοπη φλυαρία, καθώς και τις υπεκφυγές ή τα μισόλογα. Το «μ’αρέσει να μη λέω πολλά» είναι μάλλον το αγαπημένο του τραγούδι, γι’αυτό, όταν μιλάς μαζί του, να έχεις πάντα στο μυαλό σου την παροιμία «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι».

#2 Όλα καθαρά, όλα σε τάξη

Ο Παρθένος έχει μια μικρηηηή εμμονή με την καθαριότητα και την οργάνωση. Θέλει τον χώρο του καθαρό και τακτοποιημένο. Αν δεν το σεβαστείς αυτό, είναι πιθανό να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις στη σχέση σας. Αλήθεια τώρα, θέλεις να τα βάλεις μαζί του;

#3 Ξέχνα το κήρυγμα

Ο Παρθένος είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του και ασκεί σφοδρή αυτοκριτική. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να τον κρίνουν και οι άλλοι ή να του κάνουν κήρυγμα για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Ξέρει αυτός! Και αν κάνει λάθος, θα το καταλάβει και θα το διορθώσει. Περίμενε και θα δεις!

#4 Αγάπη και στοργή

Ο Παρθένος είναι τελειομανής, έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και δουλεύει σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Το κυνήγι της τελειότητας, όμως, είναι μία πολύ αγχωτική διαδικασία. Αυτό που χρειάζεται όταν το στρες και το άγχος του «χτυπούν κόκκινο» είναι να έχει κάποιον δίπλα του να του δίνει αγάπη και στοργή και να τον βοηθά να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Φρόντισέ τον και θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του!

#5 Σου αρέσει το σκάψιμο;

Μέσα καταιγίδα, έξω νηνεμία. Πώς να καταλάβεις τι νιώθει και τι χρειάζεται ένας Παρθένος, όταν δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του; Με υπομονή και επιμονή. Αν καταφέρεις να τον ξεκλειδώσεις, θα γίνει ο πιο πιστός φίλος σου και θα είναι πάντα δίπλα σου ό,τι και αν συμβεί!

Τώρα που τον έμαθες λίγο καλύτερα, ξέρεις ότι το ιδανικότερο δώρο για τα γενέθλιά του (μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου) είναι οτιδήποτε έχει σχέση με την οργάνωση του σπιτιού. Πάρε ιδέες!