ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΗΠΟΥ

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι αφιερωμένος στην ανανέωση των εξωτερικών χώρων του σπιτιού ή του εξοχικού μας. Ανανεώνουμε τα έπιπλα του μπαλκονιού ή του κήπου μας, δημιουργούμε πράσινες γωνιές με φυτά και λουλούδια που ευδοκιμούν αυτή την εποχή, επιλέγουμε όμορφα λευκά είδη και διακοσμητικά μετατρέποντας τους εξωτερικούς χώρους σε προέκταση του σαλονιού μας και, φυσικά, φροντίζουμε για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό των χώρων αυτών, με κεριά, φαναράκια ή ηλιακά φωτιστικά, τα οποία αποτελούν μία από τις πιο έξυπνες και δημοφιλείς επιλογές εξωτερικού φωτισμού. Με αυτά θα ασχοληθούμε σήμερα, συγκεντρώνοντας τα πλεονεκτήματά τους και δίνοντάς σου πρακτικές συμβουλές για τη χρήση τους.

#1 Εξοικονόμηση ενέργειας

Το προφανές πλεονέκτημα των ηλιακών φωτιστικών είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και, κατ’ επέκταση, η προστασία του περιβάλλοντος. Τα φωτιστικά αυτά συλλέγουν ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας, την αποθηκεύουν στην ενσωματωμένη μπαταρία τους και τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική μόλις ο ήλιος δύσει. Χάρη στην αυτοδυναμία τους, δεν χρειάζεται να ασχολείσαι ούτε με την τροφοδότησή τους, ούτε με την ενεργοποίηση και την απενεργοποίησή τους. Η επιλογή, λοιπόν, ηλιακών φωτιστικών για το μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή σου είναι μία πράξη και οικονομική και οικολογική!

#2 Εύκολη τοποθέτηση

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των ηλιακών φωτιστικών είναι η εύκολη εγκατάστασή τους: απλά τα τοποθετείς σε οποιοδήποτε σημείο του μπαλκονιού, του κήπου ή της αυλής σου έχει ήλιο κατά τη διάρκεια της μέρας και απολαμβάνεις συνεχή φωτισμό όλο το βράδυ (έως 8 ώρες). Η εύκολη τοποθέτηση και η μεγάλη αυτονομία τους τα καθιστά ιδανική επιλογή φωτισμού και για camping, αν είσαι φαν αυτού του είδους διακοπών.

#3 Μεγάλη στεγανότητα

Σημαντικό, τέλος, πλεονέκτημα των ηλιακών φωτιστικών είναι η στεγανότητά τους – όλα τα ηλιακά φωτιστικά VICKO έχουν δείκτη στεγανότητας IP44 – που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, οπότε, σε περίπτωση βροχής, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Σκέφτεσαι να αγοράσεις ηλιακά φωτιστικά; Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις:

#1 Σκέψου τι φως θέλεις

Πριν τα αγοράσεις, σκέψου τι φωτισμό θέλεις στον χώρο σου. Αν προτιμάς ατμοσφαιρικό φωτισμό, διάλεξε φωτιστικά που παράγουν θερμό και ελαφρώς κιτρινωπό φως, ενώ αν θέλεις περισσότερο και καθαρότερο φως, διάλεξε φωτιστικά που παράγουν ψυχρό φως.

#2 Απόφυγε τα σκιερά σημεία

Για να έχουν σωστή απόδοση, τα ηλιακά φωτιστικά πρέπει να τοποθετηθούν σε σημεία με έντονη ηλιακή ακτινοβολία, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις την τοποθέτησή τους σε σκιερά μέρη, όπως κάτω από την τέντα του μπαλκονιού σου ή κάτω από δέντρα.

#3 Φρόντισέ τα

Τα ηλιακά φωτιστικά δεν χρειάζονται αντικατάσταση κάθε καλοκαίρι, αρκεί να τα φροντίσεις με τον κατάλληλο τρόπο. Το φθινόπωρο, όταν οι μέρες μικρύνουν και τα φωτιστικά δεν έχουν λόγο ύπαρξής στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου, απόσυρέ τα, καθάρισέ τα προσεκτικά και αποθήκευσέ τα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα τα ξαναχρειαστείς.

Αν αναζητάς μία εναλλακτική και οικολογική λύση φωτισμού για το μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή σου, ρίξε μία ματιά στη νέα μας συλλογή ηλιακών φωτιστικών LED που θα βρεις ΕΔΩ και διάλεξε τα φωτιστικά που ταιριάζουν στον δικό σου χώρο!