Δωρα με νοημα για τις γυναικες της ζωης σας

8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: μία μέρα που οι άντρες εκφράζουν την αγάπη τους στις γυναίκες προσφέροντάς τους δώρα ή κάτι πέρα και πάνω από αυτό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, μέσα από ένα mini μάθημα ιστορίας. 8 Μαρτίου 1857, Νέα Υόρκη. Εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενες για τις κακές συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς τους. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1908, 15.000 γυναίκες κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας με το σύνθημα «ψωμί και τριαντάφυλλα» οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής. Με αφορμή το δεύτερο και σε ανάμνηση του πρώτου γεγονότος, καθιερώθηκε ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας, αρχικά στις Η.Π.Α. και στη συνέχεια διεθνώς, μέχρι την υιοθέτησή του από τον Ο.Η.Ε. το 1977, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την  προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ημέρα της Γυναίκας είναι μέρα αναγνώρισης της θέσης και της αξίας των γυναικών στην κοινωνία. Γι’αυτό…άντρες, προσοχή! Ωραία τα λουλούδια και τα σοκολατάκια, αλλά ο Άγιος Βαλεντίνος έφυγε μαζί με τον Φλεβάρη. Η μέρα απαιτεί άλλες πράξεις, άλλες λέξεις. Δεν είστε πολύ καλοί σ’αυτά, το ξέρουμε. Γι’αυτό και σας ετοιμάσαμε έναν σύντομο οδηγό με 5 ιδέες για δώρα και 5 μηνύματα για να τα συνοδεύσετε, εκφράζοντας στις γυναίκες της ζωής σας τον σεβασμό και την εκτίμησή σας.

#1 Για τη μητέρα σας

Ο λόγος: Μητέρες αεικίνητες, μητέρες ακούραστες, μητέρες-σούπερ ηρωίδες, παντού μαζί μας και πάντα δίπλα μας. Μας ακούν, μας νιώθουν, μας στηρίζουν. Ώρα να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Το δώρο: Μαξιλάρι ύπνου μπαμπού

Το μήνυμα: Σ’ευχαριστώ που φρόντιζες τα όνειρά μου όσο εγώ κοιμόμουν. Ώρα να τα φροντίσω κι εγώ. Χρόνια σου Πολλά!

 

#2 Για τη σύζυγό σας

Ο λόγος: Σταματήστε ό,τι κάνετε και σκεφτείτε τους τόσους διαφορετικούς ρόλους της στην καθημερινότητά σας. Υπάρχει πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας;

Το δώρο: Τραπεζάκι πρωινού

Το μήνυμα: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Έτσι δε λες πάντα; Από σήμερα θα το ετοιμάζω εγώ. Για σένα. Τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μου.

 

#3 Για την κόρη σας

Ο λόγος: Η μονάκριβή σας. Το κορίτσι του μπαμπά μεγαλώνει, φεύγει όλο και πιο μακριά. Κι εσείς τη θαυμάζετε ολοένα και περισσότερο, γιατί είναι δυναμική και πεισματάρα και τα καταφέρνει καλά με τους ανθρώπους και τη ζωή της. Και σας μοιάζει 😊

Το δώρο: Ποτήρι – θερμός με καπάκι

Το μήνυμα: Όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ μας, τόσο μεγαλώνει και ο θαυμασμός μου / η περηφάνια μου για όσα καταφέρνεις, για όσα είσαι.

 

#4 Για τη σύντροφό σας

Ο λόγος: Μπήκε στη ζωή σας την κατάλληλη στιγμή και κατάφερε να την αλλάξει.

Το δώρο: Γλαστράκια

Το μήνυμα: Σ’ ευχαριστώ που έφερες την άνοιξη στη ζωή μου.

 

#5 Για την κολλητή σας

Ο λόγος: Μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με γερά θεμέλια και αντοχή στον χρόνο. Πάντα εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις φωτεινές και στις σκοτεινές στιγμές.

Το δώρο: Φανάρι LED

Το μήνυμα: Σ’ευχαριστώ για το φως που ρίχνεις στα σκοτάδια μου.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες!