10 ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΓΟΘΗΚΗ!

Παγοθήκη: ειδική θήκη που τη γεμίζουν με νερό και την τοποθετούν στην κατάψυξη για να σχηματιστούν παγάκια (www.greek-language.gr). Ναι, αυτή είναι η σημασία της παγοθήκης και ο κλασικός τρόπος χρήσης της. Με λίγη φαντασία, όμως, ακόμα και το πιο απλό αντικείμενο που έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πρακτικό “εργαλείο”, προσφέροντάς σου ευελιξία και δίνοντάς σου αμέτρητες επιλογές καθημερινής χρήσης. Για του λόγου το αληθές, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε 10 εναλλακτικούς και πανέξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιείς τις παγοθήκες σου όλο τον χρόνο!

#1 Παγάκια καφέ

Αν είσαι λάτρης του καφέ και θέλεις να τον απολαμβάνεις παγωμένο χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του, φτιάξε παγάκια με τον καφέ της επιλογής σου (espresso, στιγμιαίο, φίλτρου κτλ.) και χρησιμοποίησέ τα αντικαθιστώντας τα κλασικά παγάκια νερού. Εναλλακτικά, αν πίνεις τον καφέ σου με γάλα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις μερικά παγάκια καφέ σε ένα ποτήρι και να προσθέσεις κρύο γάλα, φτιάχνοντας τον πιο απολαυστικό παγωμένο καφέ!

Extra tip: Τα παγάκια καφέ θα σου φανούν χρήσιμα και σε διάφορες συνταγές ζαχαροπλαστικής (π.χ. κέικ).

#2 & 3 Παγάκια λευκού και κόκκινου κρασιού

Αν δεν σου αρέσει να βάζεις νερό στο κρασί σου για να το απολαμβάνεις στην ιδανική θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες, φτιάξε παγάκια με λευκό ή κόκκινο κρασί! Και το κρασί σου δεν θα νερώσεις, και δροσερό θα το απολαύσεις, και το κρασί που σου περίσσεψε μπορείς να αποθηκεύσεις προς μελλοντική χρήση σε συνταγές μαγειρικής.

Extra tip: Για αρωματικά και φρουτώδη παγάκια λευκού κρασιού, μπορείς να προσθέσεις στις παγοθήκες σου σταφύλια ή μικρά κομμάτια λευκών φρούτων (βερίκοκα, ροδάκινα κτλ.)

#4 Παγάκια λεμονιού ή λάιμ

Αν σου αρέσουν τα ποτά με στυμμένο λεμόνι/λάιμ ή απλά θέλεις να έχεις ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σου φρέσκο χυμό λεμονιού, φτιάξε αυτά τα παγάκια και εξοικονόμησε πολύτιμο χρόνο – και στις δύο περιπτώσεις!

#5 Αρωματικά παγάκια

Τι πιο δροσερό από ένα ποτήρι μεταλλικό νερό με πάγο, λεμόνι και φρέσκο δυόσμο; Εύκολα και αρωματικά, αυτά τα παγάκια θα γίνουν το must του καλοκαιριού σου!

#6 Παγάκια με ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά

Διάλεξε τα φρέσκα μυρωδικά που σου αρέσουν (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο κτλ.), μοίρασέ τα στις παγοθήκες σου, πρόσθεσε ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και φτιάξε ένα πραγματικό “οπλοστάσιο” για τις μαγειρικές του χειμώνα!

#7 Παγάκια ζωμών

Πολλοί και καλοί οι ζωμοί του εμπορίου, αλλά σαν τους σπιτικούς δεν έχει! Φτιάξε τους ζωμούς που χρησιμοποιείς συχνότερα στην κουζίνα σου και αποθήκευσέ τους για τα μελλοντικά σου μαγειρέματα!

#8 Παγάκια σοκολάτας

Απλά θα τα λατρέψεις! Λιώσε μία σοκολάτα/κουβερτούρα της επιλογής σου προσθέτοντας λίγο γάλα για να γίνει πιο ρευστό το μίγμα και φτιάξε σοκολατένια παγάκια για το γάλα, τα smoothies ή τα στιγμιαία γλυκά σου.

#9 Παγάκια με τρόφιμα που λήγουν

Πόσες φορές δεν έχεις πετάξει τρόφιμα που έχουν λήξει, όπως γάλα, κρέμα γάλακτος και αυγά; Για να αξιοποιείς ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου και για να μη νιώθεις τύψεις, την επόμενη φορά μοίρασε τα τρόφιμα που λήγουν στις παγοθήκες σου και αποθήκευσε τα παγάκια για μελλοντική χρήση στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

#10 Παγάκια με λεμόνι και λευκό ξύδι

Κόβεις ένα λεμόνι σε μικρά κομμάτια, μοιράζεις τα κομμάτια στις παγοθήκες σου, τις γεμίζεις με λευκό ξύδι και έχεις το πιο εύκολο και αποτελεσματικό φυσικό καθαριστικό για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές από τα σιφόνια του σπιτιού σου!