Brunch: οδηγος για την απολυτη ταση της εποχης

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης “Brunch” χαμογελάς, νιώθοντας ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί. Προερχόμενο από τις λέξεις breakfast και lunch, το brunch δεν είναι ούτε πρωινό, ούτε μεσημεριανό γεύμα. Είναι και τα δύο μαζί! Στο σπιτικό brunch μπορείς να βρεις παρηγοριά για όλα εκείνα τα πρωινά που φεύγεις βιαστικά για τη δουλειά σου ή για τη σχολή, χωρίς να προλάβεις να απολαύσεις το πρωινό σου. Παρά το γεγονός ότι η συνήθεια του brunch ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει τάση τα τελευταία χρόνια, το brunch στο εξωτερικό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Στην Αγγλία, η πρώτη αναφορά της λέξης brunch καταγράφεται στον Τύπο το 1896 και συγκεκριμένα στο άρθρο “Brunch: a plea” που δημοσιεύθηκε στο “Hunter’s Weekly”. Σήμερα, το brunch κατακτά δικαίως όλο και περισσότερους λάτρεις της καλής ζωής. Τι καλύτερο από το να ξεκινάς τη μέρα σου γύρω στις 11.00 με μια ζεστή κούπα καφέ ή τσάι και να σηκώνεσαι από το τραπέζι κατά τις 15.00, έχοντας απολαύσει ένα πλήρες γεύμα, κλείνοντάς το με σαμπάνια. Ειδικά αν όλο αυτό συνδυάζεται με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, η εμπειρία αλλάζει επίπεδο… Ας δούμε έναν πλήρη οδηγό για το brunch… την απόλυτη τάση της εποχής!

-Brunch για πολλά Instagram likes!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το hashtag #brunch είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στο Instagram. Ο συνδυασμός του τέλεια στρωμένου τραπεζιού σε χρώματα που ανεβάζουν τη διάθεση και προσφέρουν χαρά αλλά και η προσμονή των φίλων που μαζί θα απολαύσετε το brunch, έχουν χαρίσει την πρωτιά σ’ αυτή τη μαγική λεξούλα. Το brunch απαιτεί καλή προετοιμασία, όχι προχειρότητα, κέφι, δημιουργία, έμπνευση, καλή διάθεση. Στρώσε ένα τραπεζομάντηλο σε ωραία χρώματα και συνόδευσέ το με χαρούμενα σουπλά. Για το brunch δεν είναι απαραίτητο να στρώσεις το καλύτερο σερβίτσιο σου. Προτίμησε ένα πιο καθημερινό αλλά σε ευχάριστες αποχρώσεις. Μερικά γλαστράκια πάνω στο τραπέζι θα απογειώσουν την εμφάνιση του τραπεζιού σου.

-Τα ποτά του τέλειου brunch

Το σωστό brunch ξεκινά με μια κούπα αχνιστού καφέ ή μια κούπα τσάι! Κάπως έτσι, από το τραπέζι του brunch δεν λείπουν οι κούπες, οι τσαγιέρες και φυσικά όλα τα σχετικά που συνοδεύουν έναν καφέ ή τσάι, όπως γάλα και ζάχαρη σε γαλατιέρες και ζαχαριέρες. Οι κανάτες με τους φυσικούς χυμούς αποτελούν must καθώς και τα αντίστοιχα ποτήρια. Προχωρώντας προς τις πιο μεσημεριανές απολαύσεις, οι καλεσμένοι σου θα προτιμήσουν ένα ποτήρι κρασί ενώ προς το τέλος του brunch, σερβίροντας δηλαδή το επιδόρπιο, ένα ποτήρι σαμπάνια θα ήταν ό,τι πρέπει.

-Τα πιάτα του brunch που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σου…

Το brunch θέλει ηρεμία, όχι στη βιασύνη και ναι στις χαλαρές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε για τις ετοιμασίες του, ούτε και για το σερβίρισμά του. Ξεκίνα με μια πιατέλα που θα φιλοξενήσει ένα αφράτο κέικ βανίλια-πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας. Κλασική επιλογή που ταιριάζει και με το τσάι και με τον καφέ. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις στο κέντρο του τραπεζιού μια πολυώροφη πιατέλα με φρεσκοψημένα muffins. Οι φόρμες σιλικόνης εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία τους! Σειρά έχουν τα αβγά σε κάθε εκδοχή τους. Οι ομελέτες αλλά και τα τηγανιτά αβγά με μπέικον θεωρούνται top επιλογές για το σωστό brunch. Για όλα αυτά αλλά και για τέλεια pancakes με μέλι και αποξηραμένα φρούτα, θα χρειαστείς ένα καλό αντικολλητικό σκεύος. Τα τοστάκια και κάθε είδους σαντουιτσάκια έχουν και αυτά την τιμητική τους στο brunch. Συνδύασε πολλά υλικά και πρόσφερέ τα στους καλεσμένους σου φρέσκα και καλοψημένα. Οι καλεσμένοι σου δεν θα πουν όχι σε ένα πιάτο χυλωμένου τραχανά, γι’ αυτό φρόντισε να τον σιγοβράσεις σε ένα καλό σκεύος και να τον σερβίρεις σε ένα στιλάτο πιάτο. Για το τέλος, αφήσαμε το επιδόρπιο. Τα φρέσκα φρούτα, οι τάρτες, οι ελαφριές τούρτες και οι πάστες κλείνουν μοναδικά αυτό το λατρεμένο είδος γεύματος.