10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ CHEF ΠΕΤΡΟ ΣΥΡΙΓΟ!

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στα Instagram Stories μας τον Πέτρο Συρίγο, chef της εκπομπής «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά που προβάλλεται από τη συχνότητα του ANT1. Το Q&A που πραγματοποιήσαμε, εκτός από ενδιαφέρον, ήταν και άκρως αποκαλυπτικό, καθώς ο γνωστός chef μοιράστηκε μαζί μας πολλά μυστικά μαγειρικής. Παρακάτω θα βρεις τα 10 πιο σημαντικά!

#1

Η «χρυσή» αναλογία ξηρής και φρέσκιας μαγιάς είναι 1 προς 3. Ένα φακελάκι, δηλαδή, ξηρής μαγιάς (περίπου 10 γρ.) ισοδυναμεί με 30 γραμμάρια φρέσκιας. Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό σκεύος για να φτιάξεις ψωμί, αυτό δεν είναι άλλο από τη μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ!

#2

Το αλεύρι το κοσκινίζουμε πάντα πριν το χρησιμοποιήσουμε, γιατί τα ντουλάπια που χρησιμοποιούμε για την αποθήκευσή του έχουν συνήθως υγρασία, με αποτέλεσμα το αλεύρι να γεμίζει «κόμπους» και να αλλοιώνεται η υφή του.

#3

Το καταλληλότερο κρέας για κοκκινιστό κατσαρόλας είναι το ιδιαίτερα τρυφερό μοσχαρίσιο χτένι, το οποίο προμηθεύεσαι πάντα μα πάντα από κρεοπώλη που εμπιστεύεσαι. Και να θυμάσαι ότι το κρέας χρειάζεται τσιγάρισμα πριν το μαγείρεμα, για να «θωρακιστεί» εξωτερικά, παραμένοντας τρυφερό στο εσωτερικό του!

#4

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καθαρίσεις τις φακές πριν τις μαγειρέψεις είναι: ρίχνεις τις φακές σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τις αφήνεις να πάρουν μία βράση (για περίπου 5’), στη συνέχεια τις σουρώνεις, τις ξεπλένεις και είναι έτοιμες για μαγείρεμα!

#5

Τα φαγητά που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βάζεις στην κατάψυξη για να διατηρηθούν είναι όσα περιέχουν άμυλο (πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι κτλ.)

#6

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα τηγάνι και ένα γουόκ είναι η κλίση του σκεύους, που στην περίπτωση του γουόκ είναι πολύ μεγαλύτερη επιτρέποντάς σου να ανακατεύεις πολύ πιο εύκολα το φαγητό κατά το μαγείρεμα.

#7

Η νοστιμότερη μπεσαμέλ φτιάχνεται με αλεύρι, όχι με corn flour, και την καλύτερη συνταγή θα τη βρεις στο site του Πέτρου!

#8

Αν θέλεις να φτιάξεις κινέζικο, μην αντιμετωπίσεις τα noodles ως μακαρόνια και τα παραβράσεις! Όπως σε όλα τα ζυμαρικά, ο χρόνος που χρειάζεται για το βράσιμό τους αναγράφεται στη συσκευασία του.

#9

Το καλύτερο ψάρι για ψαρόσουπα είναι ο ροφός που δίνει πολύ ζωμό και πλούσια γεύση, ενώ εξαιρετική επιλογή αποτελεί και η σκορπίνα. Για να μαγειρέψεις ψαρόσουπα, επέλεξε μία βαθιά κατσαρόλα. Κι αν αναρωτιέσαι ποια κρασιά ταιριάζουν με τα ψάρια και τα θαλασσινά, ο chef προτείνει λευκά κρασιά από τις ποικιλίες του Ροδίτη ή του Sauvignon Blanc.

#10

Οι καλύτερες συνταγές για snacks για το σχολείο ή το γραφείο βρίσκονται στο blog μας!

Αν θέλεις να μάθεις κι άλλα μυστικά από τον chef Πέτρο Συρίγο, μπες στα Highlights του προφίλ μας στο Instagram. Αν δεν μας ακολουθείς ήδη, φρόντισε να το κάνεις, για να παρακολουθείς όλα τα ενδιαφέροντα που μαγειρεύουμε εκεί!