ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ MUFFINS ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΟΤΕ!

Αν παρακολουθείς το blog μας, έχεις ήδη καταλάβει ότι αγαπάμε τα muffins! Μία σύντομη “βόλτα” στα θέματά μας είναι αρκετή για να βρεις εύκολες και λαχταριστές συνταγές για υγιεινά muffins με βρώμη, κανέλα και πορτοκάλι ή με μήλο και μοσχοκάρυδο, αλλά και αλμυρά με τυρί cheddar. Γι’αυτό και θεωρούμε, άλλωστε, ότι η φόρμα για muffins είναι ένα από τα πιο χρήσιμα σκεύη στην κουζίνα σου. Για muffins, λοιπόν, θα μιλήσουμε και σήμερα και συγκεκριμένα, για τα πιο αφράτα muffins που έφτιαξες ποτέ!

Συνταγή για muffins με chips σοκολάτας

Μαλακά και αφράτα, υγρά και σοκολατένια, αυτά τα muffins είναι ό,τι πρέπει για ένα ξεχωριστό πρωινό! Απόλαυσέ τα χωρίς ενοχές, με ένα ποτήρι κρύο γάλα ή μία κούπα αχνιστό καφέ φίλτρου.

Υλικά (για 12 muffins)

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 75 γρ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 ml ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή λάδι καρύδας
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
  • 175 ml γάλα
  • 125 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. chips σοκολάτας (γάλακτος ή υγείας)

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220°C (στις αντιστάσεις) και βουτυρώνεις μία φόρμα για muffins ή τοποθετείς στη φόρμα χάρτινες θήκες μίας χρήσης.
  • Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνεις στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη με 1 κ.σ. από το έλαιο που έχεις επιλέξει, μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψει το μίγμα, προσθέτεις το υπόλοιπο έλαιο, ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • Σε μπολ αναμιγνύεις το γάλα με το γιαούρτι και τα αφήνεις στην άκρη.
  • Στον κάδο (ή στο μπολ) με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το έλαιο, προσθέτεις εναλλάξ σε 3 δόσεις το αλεύρι και το μίγμα με το γάλα και το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
  • Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτεις την τριμμένη καρύδα και τα chips σοκολάτας, ανακατεύεις και μοιράζεις το μίγμα στις θήκες της φόρμας.
  • Ψήνεις τα muffins στον προθερμασμένο φούρνο για 10′, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 200°C και τα ψήνεις για 10′ ακόμα.
  • Μόλις ψηθούν, τα αφήνεις να κρυώσουν για 10′ και τα βγάζεις από τις θήκες.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα, ζεστό και λαχταριστό, μόλις βγει από τον φούρνο. Και πες μας: Δεν είναι τα πιο αφράτα muffins που έφτιαξες ποτέ;