
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ FRITTATA, ΜΟΝΟ ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ!
Αν είσαι φαν της ιταλικής κουζίνας, σου αρέσουν τα κολοκυθάκια και ψάχνεις εύκολες και γρήγορες συνταγές για νόστιμα και υγιεινά γεύματα, θα λατρέψεις τη frittata μας! Τι είναι η frittata; Η ιταλική ομελέτα, ένα ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο που μπορείς να φτιάξεις μόνο με 5 υλικά και να απολαύσεις κάθε στιγμή της μέρας: για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Πάμε να το φτιάξουμε μαζί;
Τα υλικά που θα χρειαστείς (για 2 άτομα):
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη και καλά στυμμένα
- 4 αυγά (ή μόνο τα ασπράδια, αν θέλεις τη frittata σου ακόμα πιο ελαφριά)
- 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο
Βήμα-βήμα η εκτέλεση:
Βήμα 1ο:
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις το τριμμένο κολοκύθι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2ο:
Σε μπολ, χτυπάς τα αυγά με τον αυγοδάρτη και προσθέτεις τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο.
Βήμα 3ο:
Ρίχνεις το μίγμα στο τηγάνι και ανακινείς ελαφρά για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 4ο:
Μαγειρεύεις τη frittata για 5 λεπτά από τη μία πλευρά, τη γυρίζεις προσεκτικά από την άλλη πλευρά και μαγειρεύεις για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 5ο:
Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, τοποθετείς τη frittata σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο, ρίχνεις από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα, πασπαλίζεις με λίγο φρέσκο δυόσμο και σερβίρεις.
Καλή σου όρεξη!