Επιχειρηση macarons: ολα οσα χρειαζεστε για τα πιο λαχταριστα macarons

Άνοιξη και macarons πάνε μαζί! Τα ζωηρά ή παλ χρώματά τους είναι τέτοια που κάνουν το λαχταριστό αυτό γλυκάκι να πρωταγωνιστεί στις πιο εξεζητημένες φωτογραφίες της Άνοιξης. Η παρασκευή των macarons είναι εξαιρετικά απλή σε σχέση με την «τσιμπημένη» τιμή τους όταν τα αγοράζουμε έτοιμα. Αποκωδικοποιήσαμε το θαύμα και σας αποκαλύπτουμε βήμα προς βήμα όλα όσα χρειάζεστε για τα πιο λαχταριστά macarons που μπορείτε να φανταστείτε.

-Ξεκινώντας από τα υλικά…

Για να φτιάξετε macarons θα χρειαστείτε:

150 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη
4-5 ασπράδια αυγών ανάλογα με το μέγεθος του αυγού
1 πρέζα αλάτι
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Για τη γέμιση:
Ganache σοκολάτας
Βουτυρόκρεμα
Μαρμελάδες φρούτων

-Πιο απλό από απλό!

Αφού συγκεντρώσουμε τα υλικά, προσθέτουμε στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Στη συνέχεια, βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια των αυγών και το αλάτι και ξεκινάμε να τα χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Στόχος μας είναι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα και παράλληλα να διαλυθεί απόλυτα η κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μισό μείγμα της μαρέγκας και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ζάχαρης άχνης και τοποθετούμε τον κάδο ξανά στην κουζινομηχανή για 30 δευτερόλεπτα σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αφαιρέσουμε τον κάδο από την κουζινομηχανή, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα σιλικόνης τόσο όσο, προκειμένου να ενοποιηθούν τα μείγματα αλλά και να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.

Χωρίζουμε το μείγμα σε τόσα μέρη όσα και τα χρώματα των macarons που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Σε κάθε ένα μέρος προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Δεν υπάρχει περιορισμός στις σταγόνες χρώματος. Για πιο παλ απόχρωση 2 σταγόνες είναι αρκετές ενώ για πιο έντονη απόχρωση θα χρειαστούν περισσότερες… Τέλος, βάζουμε κάθε μείγμα σε διαφορετικό κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα macarons σε ταψί με αντικολλητική επίστρωση ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά στους 140 βαθμούς στον αέρα.

Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα γεμίζουμε με ganache σοκολάτας, βουτυρόκρεμα ή ακόμη και μαρμελάδες φρούτων. Τα macarons είναι μοναδικά στην όψη! Γι’ αυτό και τα στολίζουμε σε πιατέλα 2 επιπέδων για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας!