ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε φιλοξενήσει στα Instagram Stories μας τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Φωτεινή Μαυροπούλου, η οποία μας είχε εκμυστηρευτεί ότι, ακόμα και αν ακολουθούμε κάποια δίαιτα ή διατροφή, μπορούμε να καταναλώνουμε 10 γραμμάρια γλυκού ημερησίως, χωρίς ενοχές και τύψεις. Σου ακούγονται λίγα τα 10 γραμμάρια; Ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη! Σήμερα σου έχουμε μία πανεύκολη συνταγή, για να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας, με κουβερτούρα, καβουρντισμένα αμύγδαλα και τρία διαφορετικά toppings! Εκτός από νηστίσιμα, είναι τόσο γεμάτα και πλούσια που, πίστεψέ μας, τα 10 γραμμάρια θα υπερκαλύψουν την ανάγκη σου για γλυκό. Πάμε να τα φτιάξουμε;

Υλικά

(για 48 τρουφάκια των 10 γραμμαρίων)

  • 360 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 5 κ.σ. βούτυρο καρύδας
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα στον πολυκόπτη
Για την επικάλυψη:
  • Τρούφα μαύρης σοκολάτας
  • Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα στον πολυκόπτη

Εκτέλεση

  1. Βάζεις την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ, το οποίο τοποθετείς πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, σε μέτρια φωτιά, δημιουργώντας μπεν μαρί.
  2. Με μία μαρίζ ή μία σπάτουλα ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  3. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτεις το κονιάκ και το βούτυρο καρύδας, ανακατεύοντας καλά.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνεις την άχνη ζάχαρη και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ανακατεύεις, καλύπτεις το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για 30’, ώστε σφίξει το μείγμα και να μπορέσεις να το πλάσεις.
  5. Πλάθεις 48 τρουφάκια των 10 γραμμαρίων (ή 24 τρουφάκια των 20 γραμμαρίων), τα κυλάς στα υλικά της επικάλυψης (τρούφα, ινδοκάρυδο, φιστίκι Αιγίνης) και τα τοποθετείς σε καραμελόχαρτα.
  6. Αφήνεις τα τρουφάκια στο ψυγείο για να σφίξουν (περίπου 1 ώρα) και απολαμβάνεις χωρίς ενοχές!