ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΖΕΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Έξω βρέχει. Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. Το μόνο που θέλεις αυτές τις υγρές και κρύες μέρες του χειμώνα, είναι να φορέσεις το ζεστό πουλόβερ και τις χνουδωτές κάλτσες σου, να κουρνιάσεις στον καναπέ του σαλονιού σου και να ζήσεις στιγμές απόλυτης χαλάρωσης, απολαμβάνοντας ένα αχνιστό ρόφημα στην αγαπημένη σου κούπα. Υπέροχη εικόνα, ε; Ντύσου άνετα, διάλεξε κούπα και μάθε πώς να φτιάχνεις τα πιο πρωτότυπα χειμωνιάτικα ροφήματα!

#1 Πικάντικη ζεστή σοκολάτα

Πλούσια σε υφή, αρωματική, με γεμάτη γεύση. Ένα απολαυστικό ζεστό ρόφημα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις, ακόμα και αν κάνεις δίαιτα!

Υλικά (για 4-5 κούπες)

  • 625 ml γάλα, πλήρες
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)*
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 50 ml ουίσκι

*Για να φτιάξεις καραμέλα γάλακτος (dulce de leche), τοποθετείς μία κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, τη γεμίζεις με νερό (να καλύπτει την κονσέρβα) και σιγοβράζεις για περίπου 3 ώρες, μέχρι το ζαχαρούχο γάλα να γίνει καραμέλα.

Εκτέλεση

  • Σε μία γαλατιέρα, ανακατεύεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την καραμέλα γάλακτος και την κανέλα, αφήνεις το μίγμα να πάρει μία βράση (σε μέτρια θερμοκρασία), αποσύρεις από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει για 10′.
  • Ξαναβάζεις τη γαλατιέρα στη φωτιά (πάντα σε μέτρια θερμοκρασία) και μόλις το μίγμα πάρει μία βράση ακόμα, προσθέτεις τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει.
  • Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτεις τη βανίλια, το αλάτι και το ουίσκι, αφαιρείς την κανέλα και σερβίρεις σε κούπες, προαιρετικά με σαντιγί και τριμμένη μαύρη σοκολάτα.

#2 Τσάι με μπαχαρικά και κονιάκ

Ευεργετικό τσάι του βουνού, με νότες μπαχαρικών και κονιάκ. Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα, σε μία “πειραγμένη” εκδοχή!

Υλικά (για 4-5 κούπες)

  • 1 λίτρο τσάι του βουνού
  • 4 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 30 ml κονιάκ
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μία γαλατιέρα, βράζεις ένα λίτρο νερό με αποξηραμένο τσάι του βουνού.
  • Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
  • Τελευταίο προσθέτεις το κονιάκ, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις σε κούπες με λίγο στυμμένο λεμόνι.

#3 Gluhwein

Gluhwein ή mulled wine. Ζεστό και αρωματικό κρασί που μυρίζει Χριστούγεννα. Ιδανικό για να μπεις σε γιορτινό mood!

 Υλικά (για 6 κούπες)

  • 750 ml κόκκινο κρασί (Cabernet ή Merlot)
  • 250 ml χυμός ρόδι
  • 250 ml μηλίτης χωρίς αλκοόλ
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 2 φέτες πορτοκάλι
  • 10 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το κρασί, τον χυμό ρόδι, τον μηλίτη και τον χυμό πορτοκάλι.
  • Προσθέτεις την κανέλα και τον γλυκάνισο.
  • Καρφώνεις τα γαρύφαλλα στις φέτες από το πορτοκάλι και τις ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα.
  • Βράζεις το μίγμα για 45 περίπου λεπτά, αφαιρείς τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι και σερβίρεις σε κούπες, με μία φέτα πορτοκάλι και προαιρετικά ένα ξυλαράκι κανέλα.

Απόλαυσε την πιο cozy εποχή του χρόνου στη ζεστασιά του σπιτιού σου, συντροφιά με τους αγαπημένους σου και πρωτότυπα ζεστά ροφήματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Κι αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να τα συνοδεύσεις με υπέροχα μπισκότα gingerbread, τη συνταγή για τα οποία θα βρεις εδώ!