ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

Σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου, είναι η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας, μία γιορτή της γαλλικής γλώσσας αλλά και της γαλλικής κουλτούρας ευρύτερα, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελεί η γαλλική κουζίνα, μία από τις πιο δημοφιλείς και εκλεπτυσμένες κουζίνες στον κόσμο. Πέρα από τo croissant (κρουασάν) και τη baguette (μπαγκέτα) ή τη bechamel (μπεσαμέλ) και την hollandaise (ολαντέζ) που σίγουρα γνωρίζεις, αν είσαι φαν των εκπομπών μαγειρικής, θα έχεις ακούσει όρους όπως το mirepoix (μιρεπουά) ή το mise en place (μιζ αν πλας), όροι που μπορεί να σου είναι άγνωστοι και να αναρωτιέσαι τι σημαίνουν. Ήρθε η ώρα να μάθεις τα βασικά: 10 όρους και τεχνικές της γαλλικής κουζίνας που πρέπει να γνωρίζεις! Δες τι σημαίνουν “ξεφυλλίζοντας” το σύντομο “λεξικό” που ετοιμάσαμε!