25η Μαρτιου: Μενουμε Σπιτι και γιορταζουμε εναλλακτικα!

Μέρα γιορτής σήμερα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Ευάγγελος και η Ευαγγελία, ο Βαγγέλης και η Βαγγελιώ, θα έπαιρναν τα υποκοριστικά τους, τους συγγενείς και τους φίλους τους και θα γέμιζαν ασφυκτικά τα ταβερνάκια σε όλη την Ελλάδα, για να γιορτάσουν το όνομά τους απολαμβάνοντας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά και καλή παρέα. Πώς θα γιορτάσουν σε συνθήκες καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης; Το να “μένουμε σπίτι” είναι προφανώς δύσκολο για όλους, αλλά για όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, είναι λίγο περισσότερο. Γι’αυτό, ας προσπαθήσουμε να τους φτιάξουμε τη μέρα, εκφράζοντας την αγάπη μας εναλλακτικά. Πώς; Να 5 τρόποι που σκεφτήκαμε για εσάς!

#1 Δεν θα φάτε μαζί, αλλά δεν πειράζει! Τι θα τρώγατε όλοι μαζί σήμερα; Μπακαλιάρο με σκορδαλιά, σωστά. Βάλτε ποδιά, διαλέξτε συνταγές και δώστε τον καλύτερο εαυτό σας, μαγειρεύοντας ένα υπέροχο γεύμα για τους φίλους σας που γιορτάζουν. Κάντε το πακέτο και αφήστε το έξω από την πόρτα τους, μαζί με μια ευχετήρια κάρτα. Χτυπήστε το κουδούνι και φύγετε τρέχοντας. Να είστε σίγουροι ότι η έκπληξή σας όχι μόνο θα τους φτιάξει τη διάθεση, αλλά θα είναι μια ανάμνηση που θα θυμούνται για χρόνια.

#2 Πες το μ’ένα γράμμα! Δεν το’χετε με τη μαγειρική; Δεν πειράζει. Σίγουρα το’χετε με τα γράμματα. Τι ποια γράμματα; Αυτά που γράφαμε παλιά, τα βάζαμε σε φακέλους, κολλάγαμε γραμματόσημα και τα στέλναμε με το ταχυδρομείο. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε όλα τα βήματα. Απλά γράψτε σ’ένα χαρτί τις ευχές και τις σκέψεις σας, κλείστε τα μαζί με την αγάπη σας σ’έναν φάκελο και αφήστε τον έξω από τη πόρτα τους, η γνωστή διαδικασία στην εποχή του κορονοϊού. Θα τους κάνετε να συγκινηθούν και να νιώσουν πραγματικά ξεχωριστοί.

#3 Ευτυχώς υπάρχουν τα group chats! Δεν το’χετε ούτε με τη μαγειρική, ούτε με τα γράμματα. Το’χετε, όμως, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι δεν είναι; Οργανώστε μία ομαδική video-κλήση με πρόσωπα αγαπημένα και γιορτάστε με τους φίλους σας διαδικτυακά, εστιάζοντας στα αμέτρητα πράγματα που θα κάνετε μαζί μόλις μπορέσετε να βγείτε από το σπίτι.

#4 Βομβαρδισμός ευχών! Μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω, έχουν όμως κάτι άλλο: πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Βομβαρδίστε, λοιπόν, τους φίλους σας με ευχές! Κινητοποιήστε κοινούς φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν λίγο παραπάνω φέτος, θα διαβάσουν κάθε λέξη και σημείο στίξης και θα απαντήσουν σε όλους προσωπικά και διαφορετικά στον καθένα.

#5 Έι! Κι εγώ γιορτάζω! Καταρχήν, Χρόνια σου Πολλά. Μην ανησυχείς. Θα έρθουν ξανά οι ευτυχισμένες μέρες. Σήκω με την ησυχία σου, φτιάξε έναν ωραίο καφέ και ένα ξεχωριστό πρωινό και μην ασχοληθείς με τίποτα άλλο σήμερα, παρά μόνο με σένα. Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να συνεχιστεί αύριο. Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ντύσου λίγο καλύτερα, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και κάνε ό,τι σε ευχαριστεί πραγματικά, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα περάσεις όλη τη μέρα σου μιλώντας στο τηλέφωνο. Γιορτή σου είναι, ό,τι θέλεις κάνεις.