ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!

Αυτή την Κυριακή (21/6) γιορτάζει ο μπαμπάς! Λιγότερο γνωστή από τη Γιορτή της Μητέρας αλλά εξίσου σημαντική, η Γιορτή του Πατέρα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, τιμώντας τον άνθρωπο που δίνει στα παιδιά ρίζες και φτερά: ρίζες για να ξέρουν ποια είναι και φτερά για να πετάξουν μακριά ελεύθερα, όπως είχε πει κάποτε ο Αμερικανός Τζόνας Σολκ. Επειδή ο χρόνος του μπαμπά είναι συνήθως περιορισμένος λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, αυτή η Κυριακή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να περάσουν μπαμπάδες και παιδιά μία ολόκληρη μέρα μαζί. Να, τι μπορείτε να κάνετε!

#1 Ξεχωριστό πρωινό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο χαλαρό και όμορφο τρόπο, φτιάχνοντας μαζί ένα ξεχωριστό πρωινό! Μπείτε στο «βασίλειο» της μαμάς και ετοιμάστε δροσερά και θρεπτικά smoothies που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε, σπιτική γκρανόλα με μέλι και αμύγδαλα ή πεντανόστιμα αλμυρά muffins που μπορείτε να πάρετε και μαζί σας για σνακ. Συμπληρώστε στο τραπέζι βραστά αυγά, φρυγανισμένο ψωμί, φρέσκο βούτυρο και μαρμελάδες, καθήστε αναπαυτικά και μοιραστείτε μία από τις πιο χαρούμενες οικογενειακές στιγμές!

#2 Πικνίκ στη φύση

Κάντε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και μεταφερθείτε από το σκηνικό της πόλης σε ένα σκηνικό γεμάτο καταπράσινα δέντρα, γάργαρα νερά, φρέσκο αέρα και αναζωογονητική δροσιά! Διαλέξτε έναν κοντινό προορισμό, πάρτε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα – μία κουβέρτα για να καθήσετε, θερμός με κρύο νερό, φαγητοδοχεία με τοστάκια και σαντουιτσάκια, ισοθερμική τσάντα με φρέσκα φρούτα – και ετοιμαστείτε για εξερεύνηση, παιχνίδι και πικνίκ στη φύση!

#3 Μια μικρή βόλτα με μεγάλη σημασία

Αφού επιστρέψετε από την εκδρομή σας, ξεκουραστείτε και, μόλις πέσει ο ήλιος, πηγαίνετε μία βόλτα. Μία μικρή βόλτα είναι μία μεγάλη ευκαιρία μπαμπάδες και παιδιά να έρθουν κοντά, να πουν τα νέα τους, να συζητήσουν και να περάσουν ουσιαστικό χρόνο μαζί.

#4 Βραδιά home cinema

Ετοιμάστε ποπ κορν σε διαφορετικές γεύσεις και βουλιάξτε στον καναπέ βλέποντας ταινίες αφιερωμένες στον μπαμπά και τη σχέση του με τα παιδιά! Δείτε (ξανά) τον υπέροχο «Βασιλιά των Λιονταριών», μία από τις πιο κλασικές και τρυφερές ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney, που μιλά για τη σχέση πατέρα και γιου. Ναι, θεωρείται «παιδική» ταινία, αλλά θα τη λατρέψετε ανεξαρτήτως ηλικίας. Μία εντελώς διαφορετική πρόταση που εστιάζει στο ίδιο θέμα είναι το αριστούργημα του Τέρενς Μάλικ «Το Δέντρο της Ζωής» με τον Μπραντ Πιτ και τον Σον Πεν, ενώ η ταινία «Οι Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ είναι ένας «ύμνος» στη σχέση πατέρα-κόρης.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!