Φτιαξε ευκολα το απολυτο γλυκο της ανοιξης!

Μετά από ένα ξεχωριστό γεύμα όπως το σημερινό, χρειάζεται ένα επιδόρπιο που θα επισφραγίσει τη γευστική εμπειρία, έτσι δεν είναι; Υπάρχει καλύτερη επιλογή από μία χειροποίητη, ολόφρεσκια και άκρως απολαυστική τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες; Η συνταγή που σου προτείνουμε είναι πανεύκολη και σε καθοδηγεί βήμα-βήμα για να φτιάξεις μία βουτυράτη και μπισκοτένια ζύμη, καθώς και μία ελαφριά κρέμα πατισερί με άρωμα βανίλιας, δημιουργώντας μία λαχταριστή τάρτα με το φρούτο που πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή: τις φράουλες. Δοκίμασέ την και σου εγγυώμαστε πως θα τη λατρέψεις!

Υλικά

Για τη ζύμη της τάρτας

Για την κρέμα βανίλιας

Για το topping/τη διακόσμηση της τάρτας

Εκτέλεση

*TIP: Πριν ξεκινήσεις, φρόντισε να έχεις όλα τα υλικά στον πάγκο σου, στις ποσότητες που αναφέρονται στη συνταγή. Στη συνέχεια, διάβασε τις οδηγίες και ετοίμασε τα σκεύη και τα εργαλεία που θα χρειαστείς. Ειδικά στη ζαχαροπλαστική, η σωστή προετοιμασία είναι το παν, καθώς σου εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο!

Οδηγίες για τη ζύμη της τάρτας

Βήμα 1ο: Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμιγνύεις το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνεις το βούτυρο στο μπολ του μίξερ σου και το χτυπάς, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταδιακά προσθέτεις το αυγό, μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος, ρίχνεις το αλεύρι και χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 2ο: Με τον πλάστη σου ανοίγεις την μπάλα της ζύμης σε στρογγυλό δίσκο, την καλύπτεις με μεμβράνη και τη βάζεις στο ψυγείο για 30′. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ελαφρώς μία ταρτιέρα, καλύπτεις με τη ζύμη τον πάτο και τα τοιχώματά της, σκεπάζεις ξανά με μεμβράνη και βάζεις στην κατάψυξη για 15′.

Βήμα 3ο: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° (στις αντιστάσεις). Με ένα πιρούνι τρυπάς τη ζύμη σε διάφορα σημεία, ώστε να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνεις για 5′, μειώνεις τη θερμοκρασία στους 180° και ψήνεις για άλλα 15′, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνεις στην άκρη να κρυώσει καλά και ετοιμάζεις την κρέμα βανίλιας.

Οδηγίες για την κρέμα βανίλιας

Βήμα 1ο: Σε ανοξείδωτο μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύεις με αυγοδάρτη τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Βήμα 2ο: Κοσκινίζεις το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτεις στο μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μία πάστα.

Βήμα 3ο: Βάζεις σε μία γαλατιέρα το γάλα και τα σποράκια βανίλιας και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση. Μόλις το γάλα αφρίσει, αποσύρεις τη γαλατιέρα από τη φωτιά και ρίχνεις σιγά-σιγά το γάλα στο μπολ με την πάστα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει το μίγμα.

Βήμα 4ο: Μεταφέρεις το μίγμα σε μία μεσαία κατσαρόλα, τη βάζεις σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει το μίγμα και να σχηματιστεί μία πλούσια κρέμα.

Βήμα 5ο: Αδειάζεις την κρέμα σε ανοξείδωτο μπολ, καλύπτεις αμέσως με μεμβράνη και την αφήνεις να κρυώσει καλά.

Οδηγίες για το σερβίρισμα

Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα, την στρώνεις ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και τοποθετείς κυκλικά τις φράουλες (κομμένες στα δύο αν είναι μεγάλες, ολόκληρες αν είναι μικρές) ή το mix με τα φρούτα του δάσους, ενώ μπορείς να τη διακοσμήσεις με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Η τάρτα σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, όχι κατευθείαν από το ψυγείο και καταναλώνεται ιδανικά την ίδια μέρα. Αν περισσέψει – που δεν το νομίζουμε! – την σκεπάζεις και την διατηρείς στο ψυγείο για τρεις ακόμα μέρες. Ελπίζουμε να την απολαύσεις και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!