Γλυκα Snacks για ολες τις ωρες

Τι κάνουμε, είπαμε, τώρα που μένουμε σπίτι; Τρώμε υγιεινά! Και τι snacks επιλέγουμε να τρώμε ενδιάμεσα από τα γεύματά μας; Σπιτικά! Αυτό ακριβώς σας έχουμε σήμερα: δύο λαχταριστά γλυκά snacks για δεκατιανό ή απογευματινό, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Ξεκινάμε!

Μπάρες βρώμης με μέλι και cranberries

Υλικά 

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. μέλι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 40 γρ. cranberries
  • 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας (ή χοντροκομμένα φουντούκια)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις). Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τα cranberries και τις σταγόνες σοκολάτας (ή τα φουντούκια). Ρίχνουμε μέσα το μίγμα που ετοιμάσαμε (βούτυρο, μέλι, βανίλια), ανακατεύουμε και στρώνουμε την γκρανόλα στη λαμαρίνα του φούρνου (στην οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Μόλις η γκρανόλα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε μπάρες στο σχήμα που θέλουμε (τετράγωνες ή ορθογώνιες).

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Υλικά

  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 190 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 80 γρ. χοντροκομμένα κάσιους ή φυστίκια (ή 40 γρ. κάσιους/φυστίκια και 40γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας)

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις). Στο μπολ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, καθώς και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Τελευταία ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και το αυγό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μίγμα που ετοιμάσαμε, προσθέτοντας τα κάσιους (ή τα φυστίκια) και τις σταγόνες σοκολάτας (αν χρησιμοποιήσουμε). Σχηματίζουμε μπαλάκια ζύμης βάρους 35 περίπου γραμμαρίων, τα οποία τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Με τον πάτο ενός ποτηριού ή με τα χέρια μας, τα πατάμε και σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε με γάλα ή καφέ.

Καλή επιτυχία!