ΓΛΥΚΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ!

Νιώθεις πως ήρθε η ώρα να κόψεις τα γλυκά και να χάσεις τα κιλά που έβαλες κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Το καλό νέο της ημέρας είναι πως δεν χρειάζεται να τα κόψεις, απλά να τα περιορίσεις, συνεχίζοντας να χαρίζεις στον εαυτό σου μικρές στιγμές μεγάλης απόλαυσης. Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε και σου προτείνουμε τρία γλυκά-μπουκίτσες, τα οποία μπορείς να φτιάξεις κι εσύ εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά και καθόλου ζάχαρη! Με μέλι, με σοκολάτα ή με φράουλες; Διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο και απόλαυσε χωρίς ενοχές!

#1 Για σένα που λατρεύεις το μέλι: Παστέλι σε μπουκίτσες

Υλικά (για 20 περίπου μπουκίτσες)
  • 170 γρ. σουσάμι
  • 170 γρ. μέλι
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
  • Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνεις το σουσάμι και το καβουρντίζεις για 4-5 λεπτά.
  • Αδειάζεις το καβουρντισμένο σουσάμι σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
  • Τοποθετείς το ίδιο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνεις το μέλι και αφήνεις να πάρει μία βράση.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, προσθέτεις το σουσάμι και ανακατεύεις συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 4-5 λεπτά ακόμα.
  • Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύεις το μίγμα και το αδειάζεις σε ένα στρογγυλό ταψάκι που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  • Μόλις περάσουν 10 λεπτά, κόβεις το παστέλι σε ρόμβους, αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά ακόμα και το παστέλι είναι έτοιμο!

#2 Για σένα που λατρεύεις τη σοκολάτα: Σοκολατάκια “βραχάκια”

Υλικά (για 20 περίπου σοκολατάκια)
  • 250 γρ. κουβερτούρα (μαύρη, γάλακτος ή λευκή)
  • 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά (ή 100 γρ. αμύγδαλα και 100 γρ. φουντούκια)
  • 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° στον αέρα, τοποθετείς τους ξηρούς καρπούς που θα χρησιμοποιήσεις σε ταψί που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, τους καβουρντίζεις για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τους αφήνεις να κρυώσουν καλά.
  • Σε μπεν μαρί, λιώνεις τα 200 γρ. από την κουβερτούρα, προσθέτεις το βούτυρο και, μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνεις την υπόλοιπη κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθεί.
  • Αποσύρεις το μπολ, ρίχνεις μέσα στη σοκολάτα τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη για 30-40 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας, παίρνεις μικρή ποσότητα από το μίγμα και την τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα-ένα τα σοκολατάκια “βραχάκια”. Αφήνεις να κρυώσουν καλά ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και είναι έτοιμα!

#3 Για σένα που λατρεύεις τις φράουλες: Φρέσκες φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
  • 10 μεσαίες, καλοσχηματισμένες φράουλες
  • 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη, γάλακτος ή λευκή)
  • Λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Εκτέλεση
  • Σε μπεν μαρί, λιώνεις την κουβερτούρα, αποσύρεις το μπολ από τη φωτιά και βουτάς μία-μία τις φράουλες, γυρνώντας τες σιγά-σιγά για να καλυφθούν γύρω-γύρω με σοκολάτα.
  • Τις τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνεις να κρυώσουν καλά και μέσα σε λίγη ώρα απολαμβάνεις το πιο λαχταριστό και ζουμερό γλύκισμα της άνοιξης!