5 ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ ΣΟΥ!

Ποπ-κορν. Το πιο εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, νόστιμο και υγιεινό σνακ στον κόσμο, αλλά και η αγαπημένη μας συνήθεια όταν βλέπουμε ταινίες. Συνήθως το τρώμε σκέτο, με λίγο φρέσκο βούτυρο και αλάτι. Μπορούμε, όμως, να το απολαύσουμε και σε πιο πρωτότυπες εκδοχές, μερικές από τις οποίες θα βρεις παρακάτω. Ετοιμάσου, λοιπόν, για τέλειο movie night στο σπίτι, με σπιτικό ποπ-κορν σε 5 λαχταριστές γεύσεις!  

#1 Mε χοντρό αλάτι και καπνιστή πάπρικα 

Ετοιμάζεις το ποπ-κορν – στην αγαπημένη σου συσκευή ή σε μία κατσαρόλα – και το αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνεις 1 κ.σ. χοντρό αλάτι και 2 κ.γλ. πάπρικα, ανακατεύεις καλά με ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις.

#2 Με πεκορίνο και δεντρολίβανο

Ετοιμάζεις το ποπ-κορν και το αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτεις 3 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο και 3 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο κοπανισμένο σε γουδί, ανακατεύεις καλά με ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις.

*Μπορείς να αντικαταστήσεις το πεκορίνο με παρμεζάνα ή οποιαδήποτε αλμυρή γραβιέρα. 

#3 Με παρμεζάνα και σκόρδο

Ετοιμάζεις το ποπ-κορν και το αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Το ραντίζεις με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτεις 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, ½ κ.γλ. χοντρό αλάτι, ½ κ.γλ. ξερό θυμάρι και ½ κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη, ανακατεύεις καλά με ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις.

*Μπορείς να αντικαταστήσεις τη σκόνη σκόρδου με μία σκελίδα σκόρδου λιωμένη στην πρέσα.

#4 Πικάντικο ποπ-κορν

Ετοιμάζεις το ποπ-κορν και το αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτεις 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνεις 1 κ.γλ. γκαράμ μασάλα, ¼ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη, ½ κ.γλ. χοντρό αλάτι, ½ κ.γλ. κουρκουμά και ¼ κ.γλ. πιπέρι καγιέν, ανακατεύεις καλά με ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις.

*Το γκαράμ μασάλα είναι παραδοσιακό ινδικό μπαχαρικό που φτιάχνεται πανεύκολα, αλέθοντας σε πολυκόπτη 1 κ.γλ. κόλιανδρο, ½ κ.γλ. κύμινο, ½ κ.γλ. μπούκοβο, ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι, ½ κ.γλ. γαρύφαλλο, ½ ξυλαράκι κανέλας, ¼ κ.γλ. κάρυ και 2 φύλλα δάφνης.

#5 Με μαύρη ζάχαρη και κακάο

Ετοιμάζεις το ποπ-κορν και το αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μπολάκι αναμιγνύεις 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη με 2 κ.γλ. κακάο.

Προσθέτεις στο ποπ-κορν 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, ανακατεύεις καλά μέχρι να ενσωματωθεί, στη συνέχεια ρίχνεις το μίγμα της ζάχαρης με το κακάο, ανακατεύεις ξανά και σερβίρεις.

Καπνιστό, τυρένιο, πικάντικο ή γλυκό; Ό,τι και αν διαλέξεις, ελπίζουμε να σου αρέσει και να περάσεις υπέροχα απόψε το βράδυ!