ΘΕΪΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ!

Χωρίς να το πολυκαταλάβεις, τσουπ ήρθε το καλοκαίρι! Ξέρουμε, κάνεις ήδη σχέδια για τα καλοκαιρινά σου μπάνια και θέλεις να προσέχεις τη διατροφή και το σώμα σου όσο περισσότερο γίνεται. Πώς να αντισταθείς, όμως, στα παγωτά; Και γιατί να αντισταθείς, εδώ που τα λέμε; Δεν τα απολαμβάνεις και όλο τον χρόνο! Λοιπόν, σήμερα σου έχουμε μία συνταγή για παγωτό, που αν τη φτιάξεις μία φορά, θα κολλήσεις! Ετοιμάσου για το πιο κρεμώδες και λαχταριστό παγωτό βανίλια που δοκίμασες ποτέ! Μόνο με 5 υλικά και σε 7 απλά βήματα! Ξεκινάμε;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 285 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 300 ml γάλα, πλήρες
  • 115 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 1 κλωναράκι βανίλιας

Βήμα-βήμα η εκτέλεση:

Βήμα 1ο

Τοποθετείς μία μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνεις μέσα το γάλα, τη μισή ζάχαρη, τα σποράκια βανίλιας και το κλωναράκι κομμένο στα τρία. Ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνεις το μίγμα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

Βήμα 2ο

Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείς τα κλωναράκια βανίλιας και αφήνεις το μίγμα στην άκρη για 30′ να κρυώσει καλά.

Βήμα 3ο

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάς τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη για 2′ σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτεις 125 ml από το μίγμα που έχει κρυώσει και συνεχίζεις το χτύπημα για 2′ ακόμα.

Βήμα 4ο

Ξαναζεσταίνεις το πρώτο μίγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτεις το μίγμα των αυγών και ξαναζεσταίνεις για 8-10′ σε χαμηλή, πάντα, φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έρθει και πάλι σε σημείο βρασμού.

Βήμα 5ο

Αδειάζεις την κρέμα σε ανοξείδωτο μπολ και το τοποθετείς μέσα σε ένα μεγαλύτερο, το οποίο έχεις γεμίσει κατά το 1/3 με παγάκια και νερό. Την αφήνεις για 20′ να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας τακτικά, και στη συνέχεια την βάζεις στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 6ο

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο!) σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Την προσθέτεις στην κρύα κρέμα και βάζεις το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 1 ώρα. Έτσι, το παγωτό θα αποκτήσει κρεμώδη υφή!

Βήμα 7ο

Το παγωτό είναι έτοιμο! Πριν το σερβίρεις, άφησέ το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 5-10′. Έτσι, οι μπάλες παγωτού θα είναι καλοσχηματισμένες!

Έχεις κάποια απορία σχετικά με τα παραπάνω βήματα; Δες το video που ετοιμάσαμε!