Tips για λειτουργικο beauty corner

Boudoir, beauty corner ή αλλιώς χώρος ομορφιάς… Όπως και να το πεις, είναι ο πολύ δικός σου χώρος. Εκείνος ο χώρος ομορφιάς όπου καταστρώνεις κάθε σου εμφάνιση. Ένα μοντέρνο και λειτουργικό beauty corner μπορεί να απογειώσει τις στιλιστικές επιλογές και τις εμφανίσεις σου. Πώς είναι όμως το ιδανικό beauty corner; Ας δούμε έξυπνα tips για ένα λειτουργικό beauty corner, ικανό να σου φτιάξει το στιλ και τη διάθεση!

Τα βασικά για το «στήσιμο» ενός ρομαντικού και κοριτσίστικου beauty corner

Η αρχή, θα πρέπει να γίνει με την επιλογή της κονσόλας. Επίλεξε μια κονσόλα με τραπεζάκι μεγάλης επιφάνειας. Τα συρταράκια θα σου είναι αρκετά χρήσιμα γι’ αυτό μην τα αγνοήσεις αφού μέσα σε αυτά θα αποθηκεύσεις το σεσουάρ και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείς για το styling των μαλλιών σου. Το ίδιο και ένας μεγάλος οβάλ καθρέφτης που θα σου προσφέρει καθαρή εικόνα της εμφάνισής σου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείς πού θα τοποθετήσεις την κοσνόλα. Το φυσικό φως είναι σύμμαχός σου καθώς κάνεις το μακιγιάζ σου ή προσπαθείς να συνδυάσεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα φορέσεις. Κάπως έτσι, η λογική λέει ότι η θέση της κονσόλας όπου και θα «στήσεις» το beauty corner σου, καλό είναι να βρίσκεται κοντά σε παράθυρο. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα, τότε ένα φωτιστικό δαπέδου θα σου λύσει το πρόβλημα! Τελειώνοντας με τα βασικά, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στις κρεμάστρες. Στο boudoir σου, θέση έχουν ογκώδη αξεσουάρ που δεν χωρούν στις γύρω θέσεις ή στα συρτάρια. Οι τσάντες, τα καπέλα, κάποια κασκόλ και πασμίνες, μπορούν να κρεμαστούν σε κρεμάστρες τοίχου ή σε ένα καλόγερο.

Διακόσμηση με λειτουργικά tips!

Σειρά έχει το πιο παιχνιδιάρικο κομμάτι στο «στήσιμο» του beauty corner σου, που δεν είναι άλλο από τη διακόσμησή του. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι απαραίτητα, καθώς ανανεώνουν την ατμόσφαιρα, βελτιώνουν τη διάθεση και προσφέρουν καλή ενέργεια στον χώρο. Τα διακοσμητικά βάζα, δεν εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες της διακόσμησης αλλά λειτουργούν και σαν αποθηκευτικοί χώροι. Διάλεξε πολλά από αυτά, σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις. Τα σκαμπώ σε όμορφα μοτίβα χαρίζουν ζωντάνια στον χώρο ενώ μέσα σε αυτά μπορείς να αποθηκεύσεις πράγματα που δεν χωρούν στην κονσόλα και στις γύρω κρεμάστρες. Και φυσικά από το boudoir σου δεν γίνεται να λείπουν τα νεσεσέρ! Επίλεξε διαφορετικά για κάθε τι που θέλεις να βάλεις μέσα σε αυτά. Σε ένα νεσεσέρ μπορείς να βάλεις όλα τα πινέλα του μακιγιάζ σου και σε άλλο νεσεσέρ οτιδήποτε χρησιμοποιείς για το make up. Τέλος, τα διάφανα βαζάκια με καπάκι θα σε διευκολύνουν να διατηρήσεις καθαρά και τακτοποιημένα, τα τσιμπιδάκια των μαλλιών σου, το βαμβάκι και τις μπατονέτες.