Tips για οργανωμενη και fashion ντουλαπα

Η ντουλάπα δεν είναι απλά ένας χώρος στον οποίο αποθηκεύει κανείς τα ρούχα του ή δεν θα έπρεπε να είναι μόνο αυτό. Η σύγχρονη ντουλάπα υπηρετεί τη διάθεσή μας και καθρεφτίζει την προσωπικότητά μας. Η τάση θέλει τη ντουλάπα να είναι σωστά οργανωμένη και διακοσμημένη αφού αυτό μας κάνει να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα. Σκεφθείτε το από την πρακτική του πλευρά. Το ίδιο είναι να είσαι μπροστά σε μια οργανωμένη και fashion ντουλάπα και το ίδιο είναι να βρίσκεσαι μπροστά σε μια ντουλάπα όπου όλα είναι τυχαία τοποθετημένα μέσα; Σίγουρα όχι… Στην πρώτη περίπτωση αξιοποιείς καλύτερα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου, για τον απλούστατο λόγο ότι τα βλέπεις και εμπνέεσαι από αυτά. Στη δεύτερη περίπτωση αντικρίζεις το χάος, με αποτέλεσμα να ξεχνάς υπέροχα κομμάτια της συλλογής σου, τα οποία θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε μοναδικές εμφανίσεις. Ας δούμε όλα τα tips για οργανωμένη και fashion ντουλάπα.

-Ξεκινώντας, προσπάθησε να οργανώσεις τα ρούχα σου. Ανάλογα με την εποχή, αποθήκευσε σε υφασμάτινες θήκες τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι. Σωστά διπλωμένα και καθαρά, θα είναι πανέτοιμα όταν τα χρειαστείς.

-Χάρισε τα ρούχα εκείνα που έχεις να φορέσεις περισσότερο από έναν χρόνο. Αφενός σου πιάνουν χώρο και σε μπερδεύουν, αφετέρου δίνεις χαρά σε κάποιον που τα χρειάζεται.

-Πράξε ανάλογα και με τα παπούτσια! Ξεχώρισε τα χειμερινά από τα καλοκαιρινά αλλά και τα καθημερινά από εκείνα που φοράς σε ειδικές περιπτώσεις. Μια τροχήλατη ραφιέρα (τρόλει), θα σε βοηθήσει να τα βλέπεις μπροστά σου και να τα διατηρείς τακτοποιημένα!

-Τοποθέτησε τα ρούχα σε κρεμάστρες ανάλογα με τη χρήση τους. Κρέμασε σε μια μεριά της ντουλάπας όλα τα αμπιγιέ κομμάτια της συλλογής σου. Σε άλλο σημείο, κρέμασε τα πιο casual και καθημερινά και σε άλλο σημείο τα ρούχα που φοράς στη δουλειά σου. Ένα έξυπνο tip είναι να τα διαχωρίσεις ανάλογα με το χρώμα τους. Κάπως έτσι, όταν θα θέλεις να φορέσεις κάτι κόκκινο, το να κοιτάξεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο της ντουλάπας σου, θα είναι μονόδρομος!

-Από τη ντουλάπα σου δεν γίνεται να λείπουν οι καθρέφτες. Θα χρειαστείς έναν κάθετο καθρέφτη, προκειμένου να βλέπεις το styling σου στο σύνολό του. Για την αισθητική του χώρου σου αλλά και για μια γρήγορη ματιά μην παραλείψεις έναν εντυπωσιακό vintage καθρέφτη πάνω από μια όμορφη κονσόλα, στην οποία θα ακουμπήσεις τα αξεσουάρ σου.

-Διάλεξε τις πιο στιλάτες μπιζουτιέρες για να διακοσμήσεις την κονσόλα σου. Κάπως έτσι θα μπορείς να βλέπεις τα αξεσουάρ σου και να τα ταιριάζεις με το υπόλοιπο σύνολό σου.

-Και φυσικά ένα ρολόι τοίχου, θα σε βοηθήσει ώστε να μην ξεχνιέσαι καθώς ετοιμάζεσαι…

καλόγερος θα σου λύσει το πρόβλημα χώρου, αφού σε αυτόν μπορείς να κρεμάσεις τα πανωφόρια που φοράς καθημερινά αλλά και τις τσάντες που επίσης χρησιμοποιείς καθημερινά. Αν έχεις τη δυνατότητα να διακοσμήσεις τον τοίχο σου με γαντζάκια σε όμορφα σχέδια, χρησιμοποίησέ τα για να κρεμάς τα καπέλα και τις ζώνες σου!