Εξυπνα tips για την ανανεωση του μπανιου

Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού μέσα στον οποίο ξεκινάμε και τελειώνουμε τη μέρα μας. Η προετοιμασία για την έναρξη της μέρας ξεκινά από εκεί ενώ εκεί επιστρέφουμε για το βραδινό μπάνιο που θα μας χαλαρώσει και θα πάρει την ένταση της μέρας μακριά. Αυτονόητα το μπάνιο δεν μπορεί να είναι ένας χώρος αφημένος στην τύχη του. Η διακόσμηση του μπάνιου αποτελεί τάση και κάθε σύγχρονο σπίτι που υπηρετεί την καλή διάθεση των ανθρώπων του, έχει ανάγκη από ένα όμορφο μπάνιο. Ας δούμε έξυπνα tips για την ανανέωση του μπάνιου.

-Οργάνωση και τάξη για καλή αρχή!

Η οργάνωση και η τάξη λειτουργεί καλά προς όφελος της διάθεσής μας. Μπαίνοντας σε ένα μπάνιο όπου ξέρουμε πού θα βρούμε τι, η διάθεση είναι πιο ήρεμη και γλιτώνουμε χρόνο από το εκνευριστικό ψάξιμο. Μια ραφιέρα μπάνιου είναι απαραίτητη και για θέματα οργάνωσης αλλά και αισθητικής. Πάνω στη ραφιέρα μπάνιου ή στο τρόλεϋ, τοποθέτησε κουτιά και καλάθια αποθήκευσης μέσα στα οποία θα χωρέσεις όλα εκείνα τα μικροπράγματα του μπάνιου που σε άλλη περίπτωση θα ήταν σκόρπια δεξιά και αριστερά. Ακόμη, οι πετσέτες του μπάνιου τοποθετημένες μέσα σε καλάθια, πέρα από πρακτική λύση αποτελούν και όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να διακοσμήσουν τη ραφιέρα, παρέα με αρωματικά κεριά. Μια τάση που προσφέρει καλή ενέργεια και όμορφα αρωματισμένο χώρο.

-Το χρώμα… πάντα!

Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό για την διακόσμηση του μπάνιου. Επίλεξε ένα χρώμα για να παίξεις με αυτό και τις αποχρώσεις του, διακοσμώντας το μπάνιο σου. Στην περίπτωση που τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής είναι λευκά, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το τιρκουάζ, το χρώμα της μέντας, το απαλό ροζ, το γκρι, το μοβ της λεβάντας, είναι χρώματα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ένα μπάνιο και να ανεβάσουν τη διάθεσή σου. Επίλεξε ένα από αυτά και όχι τον συνδυασμό τους για να «ντύσεις» το μπάνιο σου με πατάκια, πετσέτες, κουρτίνα μπάνιου και αξεσουάρ! Μια ακόμη τάση είναι το μαύρο. Επίλεξέ το στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις την αντίθεση άσπρου – μαύρου ή αν το μπάνιο σου δεν είναι λευκό και άρα δυσκολεύεσαι να ταιριάξεις κάποιο άλλο χρώμα στα διακοσμητικά του στοιχεία.

-Και άλλα απαραίτητα!

Για το τέλος, αφήσαμε τη ζυγαριά μπάνιου που είναι απαραίτητη για καλύτερο έλεγχο του βάρους σου καθώς και ένα ρολόι τοίχου. Πέρα από όμορφο διακοσμητικό στοιχείο… μην ξεχνάς ότι πρέπει να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου. Και μέσα σε ένα τόσο όμορφο μπάνιο, είναι εξαιρετικά εύκολο να ξεχαστείς!