ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ!

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Μπορεί να είναι και το πρώτο Πάσχα που θα περάσουμε μακριά από τους αγαπημένους μας. Όσο μακριά μας κι αν είναι όμως, ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να έρθουμε κοντά, είτε με τη χρήση της τεχνολογίας, είτε με μικρές αλλά σημαντικές πράξεις αγάπης, όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, μετατρέπουμε το τραπέζι της κουζίνας μας σε πάγκο εργασίας, το σπίτι μας σε εργαστήρι χειροτεχνίας και όλοι μαζί φτιάχνουμε με υλικά που ήδη έχουμε πασχαλινές κάρτες για τους αγαπημένους μας! 

Τα υλικά μας:

  • Λευκά χαρτιά ακουαρέλας
  • Χρωματιστά χαρτόνια
  • Παλιά εφημερίδα
  • Μολύβι
  • Χρωματιστοί μαρκαδόροι
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Ξεκινάμε σχεδιάζοντας στο ένα φύλλο ακουαρέλας τα πατρόν που θα χρησιμοποιήσουμε: εμείς, στο πνεύμα των ημερών, επιλέξαμε αυγά, αυτιά λαγού και ένα χαριτωμένο λαγουδάκι. Αν δεν μπορείτε να τα σχεδιάσετε, θα βρείτε έτοιμα πατρόν στο internet, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε. Μόλις σχεδιάσουμε τα πατρόν μας, τα κόβουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αν μας αρέσει ο μινιμαλισμός, κόβουμε ένα ορθογώνιο περίπου 10 x 15 εκ. από τη λευκή ακουαρέλα μας, με τη βοήθεια του πατρόν σχεδιάζουμε στο κέντρο δύο αυτιά λαγού, τα χρωματίζουμε, γράφουμε την ευχή μας στην μπροστινή ή την πίσω πλευρά και η πρώτη μας κάρτα είναι έτοιμη!

Αν μας αρέσουν τα χρώματα, κόβουμε δύο τετράγωνα, ένα χρωματιστό περίπου 20 x 20 εκ. και ένα μικρότερο λευκό και κολλάμε το μικρό τετράγωνο πάνω στο μεγάλο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του πατρόν μας σχεδιάζουμε με χρωματιστούς μαρκαδόρους αυγά πάνω στο λευκό χαρτόνι και τα διακοσμούμε με όποιον τρόπο θέλουμε (βάφοντάς τα, κάνοντας σχέδια κτλ.) Γράφουμε τις ευχές μας και είμαστε έτοιμοι!

Αν μας αρέσουν τα κολάζ και έχουμε παλιές εφημερίδες στο σπίτι, σχεδιάζουμε, πάντα με τη βοήθεια του πατρόν, ένα λαγουδάκι πάνω σε ένα φύλλο εφημερίδας, το κόβουμε προσεκτικά και το κολλάμε πάνω σε ένα ορθογώνιο χρωματιστό χαρτόνι. Αν έχουμε, προσθέτουμε στον λαγό μας μία φουντωτή ουρά και γράφουμε τις ευχές μας στο εσωτερικό της κάρτας.

Αν, εκτός από κάρτες, θέλετε να στείλετε και μικρά δωράκια στους αγαπημένους σας, μπορείτε να επιλέξετε μία πολυκορνίζα, τοποθετώντας μέσα δύο φωτογραφίες σας και γράφοντας στον χώρο δίπλα τις ευχές σας. Έτσι, θα έρθετε λίγο πιο κοντά στους αγαπημένους σας!

Ωραίες δεν είναι οι χειροτεχνίες; Έχετε διάθεση να φτιάξουμε κάτι ακόμα; Τι θα λέγατε για μερικές χειροποίητες αυγοθήκες, με τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε το πασχαλινό σας τραπέζι; Η διαδικασία είναι απλή: σε ένα φύλλο ακουαρέλας σχεδιάζουμε λωρίδες 15 x 3 εκ., τις κόβουμε και κολλάμε στη μία πλευρά τους floral σχέδια, τα οποία βρίσκουμε εύκολα στο internet και μπορούμε να τα εκτυπώσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωματιστά washi tapes ή να ζωγραφίσουμε λουλούδια πάνω στις λωρίδες μας. Κολλάμε τις δύο πλευρές τους σχηματίζοντας δαχτυλίδια και οι αυγοθήκες μας είναι έτοιμες να “αγκαλιάσουν” τα αυγά που θα βάψουμε σε λίγες μέρες!