ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη γεωμετρία. Όχι τον κλάδο των μαθηματικών, μην ανησυχείς. Στο σημερινό μας blog post εστιάζουμε στη διαχρονική αξία των γεωμετρικών σχεδίων και μοτίβων στη διακόσμηση, μία από τις πιο δημοφιλείς και αειθαλείς τάσεις που ακολουθείται εδώ και αιώνες σε όλο τον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα της διακοσμητικής χρήσης γεωμετρικών μοτίβων είναι πολλά. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  • Δημιουργούν την αίσθηση της ισορροπίας και της αρμονίας στον χώρο.
  • Προσθέτουν ένταση και ρυθμό.
  • Δίνουν την εικόνα της τάξης και της συνοχής.
  • Η επαναληπτικότητα των σχεδίων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.

Γεωμετρία στην κρεβατοκάμαρα

Χρησιμοποιώντας λευκά είδη (σεντόνια, κουβέρτες, κουβερτοπαπλώματα και παπλώματα) με γεωμετρικά σχέδια, αναδεικνύεις το κρεβάτι σε κεντρικό σημείο (focal point) του δωματίου, ένα σημείο που μαγνητίζει αμέσως την προσοχή, ειδικά αν συνδυάσεις τα μοτίβα με έντονα χρώματα που να ταιριάζουν στην εποχή και, φυσικά, στη διάθεσή σου. Αν προτιμάς τα ουδέτερα χρώματα και τις γήινες αποχρώσεις, τότε τα γεωμετρικά σχέδια είναι must για να προσθέσεις ενδιαφέρον στο δωμάτιο μέσα από την αντίθεση υφών και χρωμάτων, αλλά και μία αίσθηση τάξης και συνοχής στον χώρο. Επιπλέον, εντάσσοντας και ένα χαλί ή περισσότερα μικρότερου μεγέθους στην παραπάνω σύνθεση, δημιουργείς διαφορετικά επίπεδα (layers) στο δωμάτιο, αλλά και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κοντράστ με το δάπεδο (πλακάκι ή ξύλο).

Γεωμετρία στο τραπέζι

Σουπλά ή ράνερ και ποτήρια με γεωμετρικά σχέδια και έντονες γωνίες, κεραμικά πιάτα σε ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς, σκεύη σερβιρίσματος με γήινες υφές (π.χ. σχιστόλιθος) και μαχαιροπίρουνα σε λιτή γραμμή. Η σύνθεση αυτών των στοιχείων δημιουργεί ισορροπία στο τραπέζι και το μετατρέπει σε μία μοναδική οπτική εμπειρία που αποπνέει πολυτέλεια και κομψότητα.

Γεωμετρία στις λεπτομέρειες

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να εντάξεις τη γεωμετρία στον χώρο σου είναι μέσα από διακοσμητικά αντικείμενα. Βάζα με γεωμετρικά σχήματα και σχέδια, γήινες υφές και διαφορετικά χρώματα, καθρέφτες, βοηθητικά τραπεζάκια και σουβέρ σε πρωτότυπα σχήματα, υφάσματα με γεωμετρικά μοτίβα. Εντάσσοντας με προσοχή τέτοια στοιχεία στον χώρο σου, προσθέτεις μία σοφιστικέ πινελιά που κάνει τη διαφορά.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε ιδέες για να ανανεώσεις τον χώρο σου, εντάσσοντας σε αυτόν γεωμετρικά στοιχεία. Και μην ξεχνάς τον VICKO μας χρυσό κανόνα: less is more! Δεν χρειάζεσαι πολλά για να προσθέσεις ενδιαφέρον και ζωντάνια στο σπίτι σου. Αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές!