Πασχαλινη διακοσμηση στο γραφειο

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και οι περισσότεροι από εμάς θα διακοσμήσουμε ανάλογα τα σπίτια μας. Η σύγχρονη τάση θέλει το σπίτι να στολίζεται και το Πάσχα, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε τα Χριστούγεννα. Λαγουδάκια, καλαθάκια με λουλούδια, φαναράκια και πασχαλινά αυγά πρωταγωνιστούν στην πασχαλινή διακόσμηση. Κάτι αντίστοιχο αλλά σε πιο περιορισμένη κλίμακα, έχει νόημα να κάνουμε και στο γραφείο μας και γενικότερα στον επαγγελματικό μας χώρο αν αυτό είναι εφικτό. Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς, περνάμε τον περισσότερο από τον χρόνο μας στη δουλειά… τότε σίγουρα πρέπει και εκεί να δώσουμε ένα τόνο ανοιξιάτικο και γιορτινό για καλύτερη διάθεση! Ακολουθούν προτάσεις και ιδέες για να διακοσμήσουμε κομψή και εκλεπτυσμένη, πασχαλινή διακόσμηση στο γραφείο.

-Λίγα και καλά ή αλλιώς «τόσο όσο»

Πριν ξεκινήσουμε με τις ιδέες, καλό είναι να διευκρινίσουμε ότι η πασχαλινή διακόσμηση του γραφείου πρέπει να είναι σε μικρότερη κλίμακα από εκείνη του σπιτιού μας ή ακόμη ενός καταστήματος ή ενός χώρου εστίασης. Στο γραφείο η διακόσμηση πρέπει να είναι λιτή και τόσο όσο. Ο χώρος στον οποίο εργαζόμαστε ή υποδεχόμαστε τους συνεργάτες ή τους πελάτες μας πρέπει να είναι διακριτικά διακοσμημένος και να μην τραβάει την προσοχή για λάθος λόγους. Κάπως έτσι, καλό είναι να προτιμήσουμε διακοσμητικά στοιχεία σε παλ αποχρώσεις, αφήνοντας τα έντονα κόκκινα για το σπίτι μας!

-Το ανθοδοχείο… αλλιώς!

Πάνω σε κάθε γραφείο συνήθως υπάρχει ένα ανθοδοχείο με φρέσκα λουλούδια της εποχής. Η Άνοιξη σε συνδυασμό με τη γιορτή του Πάσχα που πλησιάζει, είναι μια καλή αφορμή για να προσθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία στο ανθοδοχείο του γραφείου. Μερικές τουλίπες μαζί με ξύλινα πασχαλινά αυγά πικ ή αντίστοιχα λαγουδάκια θα δώσουν μια ήσυχη πασχαλινή νότα στο ανθοδοχείο του γραφείου.

-Μια φωλίτσα με αυγά σε παλ αποχρώσεις

Ένα μικρό καλαθάκι φωλίτσα με αυγά σε παλ αποχρώσεις έχει διπλό συμβολισμό και δεν δημιουργεί φασαρία στον περιορισμένο χώρο ενός γραφείου. Το καλαθάκι φωλίτσα, συμβολίζει και την Άνοιξη που είναι εδώ αλλά και το Πάσχα που πλησιάζει.

-Καραμελίτσες και σοκολατάκια σε πασχαλινό μπωλ ή καλαθάκι

Αρκετοί από εμάς συνηθίζουμε να καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας με ένα σοκολατάκι ή μια καραμέλα. Ακόμα κι αν δεν το προσφέρουμε, είναι ωραίο να υπάρχει ως πρόταση πάνω στο γραφείο μας. Αυτά τα γλυκίσματα μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καλαθάκι πασχαλινό ή σε ένα μπωλ σε αντίστοιχη διάθεση. Ένα μπωλ σε σχήμα σπασμένου αυγού, σε απαλή γαλάζια απόχρωση είναι τόσο όσο για το γραφείο όπως ακριβώς και ένας λαγός με το καροτσάκι του στο χρώμα της μέντας! Οι προτάσεις πολλές και αν θέλετε να αυτοσχεδιάσετε έξυπνα, εκλεπτυσμένα και οικονομικά, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά εδώ!